cultura

La Lírica de Silla i els Concerts del cicle de primavera

Abril, maig i juny són mesos d'intensa activitat a aquesta societat musical de l'Horta

  • Concert de l'AM La Lírica. CEDIDA.
  • VÍDEO: Interpretació de la Suite Ibèrica l'any 2007.

Extraordinari concert el que va oferir la Banda Simfònica de La Lírica, dirigida per Andrés Valero-Castells, el dia 13 d'abril a la sala d'audicions de la Societat musical. Amb un repertori molt atractiu per al públic assistent que omplia la sala, la banda en el seu conjunt va destacar per la seua sonoritat compacta.

En la primera part del concert, cal destacar la dolça i sentida interpretació del saxo solista Alvaro Aparici, en l'obra “Lela”, una esplèndida peça d'Alfredo Susavila, sobre lletra d'un poema de Castelao d'una de les seus obres de teatre “Os vellos non deben namorarse”.

Seguiren el “Movimiento Sinfónico de Linkin Park”, de Carlos Amarelinho, i les dues marxes, una cristiana, “Jéssica”, de Jose Rafael Pascual Vilaplana, i l'altra mora, “Santiago Capitán Abencerraje”, de Saül Gómez, amb una introducció a càrrec dels solistes José Pascual Hernández Farinós, al piano, Antonio Hernández Benavent, trompeta, i Julio Tormo Baixauli, trombó.

En la segona part, els músics van obsequiar el nombrós públic assistent amb peces d'una interpretació singular, com la marxa número 4 de “Pompa y Circunstancia”, d'Edward Elgar, o el Larguetto malincolico, de l'obra “Dreded”, d'Andrés Valero.

En definitiva, una selecció de repertori molt adient en què totes les cordes s'hi trobaren còmodes i assoliren les exigències del paper i les indicacions d'una direcció que va conduir els músics, tot i transmetent-los confiança en cadascuna de les seues interpretacions.

També en el cicle de concerts de primavera, el dia 20 d'abril, tingué lloc, a la mateixa sala d'audicions, la setzena edició del Festival Coral de Silla, amb la participació del Cor Masculí Farinelli, de Quart de Poblet, la Coral Polifònica Santa Anna, d'Albal i l'amfitriona, la Coral Polifònica de La Lírica de Silla, dirigida pel seu director, Juan Salvador Llàcer Celda.

El concert fou tot un èxit, amb la brillant actuació de les tres formacions corals que es van guanyar els aplaudiments d'un públic en sintonia sempre amb aquesta disciplina vocal. Al final de les actuacions, les tres corals, juntes, van cantar el Brindis de l'òpera “La Traviata”, de Verdi, en commemoració dels 200 anys del naixement de l'autor.

Properes actuacions de la Societat

Els compromisos de La Lírica continuen amb el segon concert del cicle de primavera, que el dissabte dia 26 de maig oferirà la Jove Orquestra Simfònica, dirigida pel mestre Francisco Valero-Terribas, a Silla. El dissabte 22 de juny, el concert de la Banda, a Algemesí i el diumenge 29 de juny, el Concert Coral a càrrec de la Coral Infantil, a Silla.

Finalment, demà divendres 26, a les 8 de la vesprada, la societat té convocada l'Assemblea General de Socis on, entre altres coses, es presentarà l'informe econòmic i de gestió de l'exercici 2012, i es procedirà a l'elecció de nova junta directiva. L'actual directiva que presideix Jesús Escorihuela concorrerà novament a la reelecció, continuant Frederic Soria, Xelo Gonzàlez, Maria Carmen Antich, José Manuel Castaño i Josep Bosch, i a la qual s'incorporaran Anna Luci Tortajada, Bea Cuello i Isabel Cuartero.

Nota de redacció

L'equip d epersones quefa possible El Punt Avui de Silla, celebra el treball i els èxits de la societat La Lírica i felicita molt especialment la bona actuació de la seua junta directiva i sobretot del seu president, amb qui ha arribat al compromís de publicar i difondre mensualment el resum d'activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.