cultura

música

Portalblau obrirà portes el 22 de juny amb Els Catarres

Augmenten la durada i el nombre d'actuacions i d'escenaris en la sisena edició, que estrena directora

Els Catarres van anunciar ahir durant la presentació del festival Portalblau de l'Escala feta al Fòrum Romà de les ruïnes d'Empúries que hi anirien disposats a injectar optimisme amb la presentació de Postals, “un disc molt positiu”, que vol marxar del present “malrotllero”, i que el 22 de juny obrirà la sisena edició a l'esplanada de les Barrakes. “Busquem que sigui un petit oasi perquè cal que la gent tingui moments d'evasió”, assegurava el guitarrista Jan Riera-Prats. Les novetats de l'edició d'enguany són la major durada (fins ara tot s'agrupava en quinze dies d'agost), l'augment del nombre d'escenaris (són novetats la plaça del III Centenari i l'edifici de l'Alfolí de la Sal) i el canvi de direcció (Elisenda Trias). De tot plegat, l'únic que disminueix és el pressupost (dels 240.000 euros del 2012 als 150.000) amb la voluntat de “mantenir qualitat”. Els preus de les entrades es mantindran i fluctuaran, segons els espais, entre els 10 i els 30 euros.

Nina celebrà el seu trentè aniversari de carrera artística en el festival el 17 d'agost, juntament amb 22 músics de la Giorquestra, un espectacle que haurà estrenat al maig. Serà un dels dos esdeveniments artístics que es faran al Fòrum Romà. L'altre, el dia abans, els mallorquins Antònia Font, que experimentaran amb els “límits del format cançó sense abdicar del pop”.

Nina interpretarà una selecció dels temes que més han influït en la seva trajectòria i de gèneres molt variats, com és el jazz, el pop o els musicals. “Serà una miscel·lània d'allò que m'ha fet créixer musicalment”, va manifestar ahir. En la programació, integrada únicament per artistes de parla catalana, es troben també noms com The Mamzelles –conegudes per l'anunci Envàs on vas?–, Marina Rossell, que cantarà temes adaptats de Moustaki, i Pau Alabajos, entre d'altres. També hi haurà propostes de poesia i teatre, com ara El món perdut de Salvador Espriu –de Joan Massotkleiner i Toti Soler–, amb una lectura musicada de quatre contes de l'autor amb motiu de l'Any Espriu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.