cultura

dansa

El Balleto di Siena posa a ballar Llucifer a Girona

La jove companyia italiana selecciona avui una trentena d'alumnes de dansa de la ciutat per a l'estrena estatal de l'espectacle, demà al Teatre Municipal

La jove companyia Balleto di Siena, creada l'any 2011 per Marco Batti, ha escollit el Teatre Municipal de Girona per a l'estrena demà (19 h) a l'Estat espanyol de la seva primera producció, Lucifero, un espectacle carregat de simbolisme en què porten a escena el mite de l'àngel caigut i la seva terrible ambivalència com a criatura divina que acaba personificant el mal i, al mateix temps, els conflictes i les pors que habiten dins de cada un de nosaltres. Conseqüent amb l'objectiu fundacional de servir de plataforma a joves talents, el Balletto di Siena, amb el seu director Marco Batti al capdavant, ha estat reclutant des del març passat una trentena d'estudiants d'escoles de dansa de tot l'Estat en una gira d'audicions que ha passat per Barcelona, Vilassar de Mar, Madrid, València, Alacant, Sevilla, Màlaga, Múrcia, Burgos i Gijón i que culmina, avui al matí, amb un altre procés de selecció d'alumnes de dansa gironins, al mateix escenari del Teatre Municipal.

La convocatòria és oberta als alumnes de dansa de qualsevol nivell que tinguin entre 14 i 25 anys i que estiguin disponibles tot el cap de setmana per assajar amb el director una peça curta que formarà part també de Lucifero en l'estrena de diumenge. Per participar en el procés, concebut com un workshop que inclou una classe més el càsting, cada candidat ha d'abonar 15 euros. En total, el Balletto di Siena previst seleccionar entre trenta i trenta-cinc ballarins gironins, als quals s'afegiran la trentena més que ja han estat escollits en la gira estatal. Al Municipal, compartiran escenari amb els ballarins de la companyia, d'entre 19 i 21 anys, Filippo del Sal (Llucifer), Martina Bezzi (Eva), Federico Ievoli (Ira), Marco Dalia (Ignorància) i Jacobo Grabar (Impotència).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.