cultura

Les associacions d'Algemesí fan un homenatge a la cultura del País Valencià

L'Escola Cantòrum d'Algemesí, Nèstor Mont, Eva Dénia, Miquel Gil, Pep Gimeno i el Grup de Danses Berca van farcir un programa de més de dues hores i mitja que clogué la Muixeranga

El món associatiu progressista i valencianista d'aquesta localitat de la comarca de la Ribera, va estar el protagonista en la vesprada de diumenge 19 de maig, en la cloenda dels actes culturals que han estat organitzats amb motiu del 25 d'abril.

Un espectacle de més de dues hores i mitja, aconseguí centrar l'atenció d'un munt de persones que van omplir el Teatre Municipal de gom a gom, per escoltar les cançons de destacats grups i solistes valencians de reconegut prestigi.

D'aquesta manera, l'Escola Cantòrum d'Algemesí va ser l'encarregada d'obrir el teló, amb unes magnífiques interpretacions de cançons valencianes i en valencià, que van aprofitar de preludi del que posteriorment serien capaços de desenvolupar, Nèstor Mont, Eva Dénia, Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”.

“El despertar d'un poble” ha estat el títol genèric d'aquest espectacle que va saber subratllar els noms i les fites importants de la història dels valencians en general i del poble d'Algemesí en particular. D'aquesta manera, els presents, també van retre homenatge a Paco Muñoz i amb ell, a Joan Fuster, Sanchis Guarner, Ovidi Montllor, Toni Mestre i tots aquells que van estar qualificats com a “despertadors” del poble valencià.

La reivindicació del Xúquer i de l'aigua neta per tothom, va ocupar ahir diumenge 19 de maig igualment, un espai en aquest espectacle organitzat per col·lectiu de grups, entitats, associacions i organitzacions que volten la cultura d'aquest poble.

La nova Muixeranga va ser l'encarregada de cloure un acte que va saber emmarcar una realitat social i cultural, ben distant de la sensibilitat dels polítics conservadors que actualment governen l'Ajuntament d'aquest poble, que sempre s'ha caracteritzat per mantenir viva la flama de les tradicions més nostrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.