cultura

S'editen unes auques amb motiu de l'Any Estellés

La Universitat d'Alacant i Escola Valenciana es troben darrer del projecte emmarcat dins de la promoció i record del poeta de Burjassot

El Centre Cultural Ovidi Montllor d'Alcoi, va acollir no fa molt, la presentació de dues auques sobre el poeta Vicent Andrés Estellés. Una per a Educació Primària, “Vicent Andrés Estelles, el fill del forner que feia versos”, i una altra per a Educació Secundària, “Vicent Andrés Estellés, un poeta compromés”.

A l'acte van estar els autors Susanna Francés i Tomàs i Vicent Luna i Sirera que van manifestar que aquesta auca forma part d'un projecte més ampli anomenat “Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble” i que està en procés d'edició per la Universitat d'Alacant i per l'Ajuntament d'Alcoi.

Els autors insistiren que, en editar-se tot el projecte, s'informarà als centres educatius. També afegiren que l'objectiu principal ha estat el de participar en l'Any Estellés 2013, aportant uns materials curriculars i uns recursos per apropar la figura i obra del poeta de Burjassot als escolars.

A més a més, va estar present la il·lustradora Sílvia Faus, que va manifestar la seua satisfacció en formar part d'aquest projecte tant engrescador. Sílvia, a més d'il·lustrar l'auca, ha estat l'encarregada de maquetar tot el projecte.

Per últim, també van estar presents representants de les entitats que han editat aquestes auques. Per una banda els regidors Jordi Tormo i Manolo Gomicia, representant a l'Ajuntament, que ha fet arribar un exemplar per a cada aula de tots els centres educatius d'Alcoi. L'escriptor Francesc Gisbert va representar a Escola Valenciana, una altra entitat que ha col·laborat en l'edició i que està fent-les arribar a tots els centres educatius del País Valencià i a les Trobades. Per últim, Carmina Vayà representà al Centre Cultural Ovidi Montllor que també ha participat, tot i recordat que l'Ovidi per a Estellés era com un germà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.