cultura

patrimoni

Valvi reconeix la tasca cultural d'Albert Tomàs

També premia el Banc dels Aliments i l'Associació Micològica Joaquim Codina

Els Premis Fundació Valvi 2013, que es lliuraran dimarts vinent a la sala Miquel Martí i Pol de la fundació gironina (20 h), reconeixeran la tasca feta en diferents àmbits per Albert Tomàs i Bassols, l'Associació Micològica Joaquim Codina i el Banc dels Aliments de Girona. Cada guardonat rebrà una obra única de l'escultor Bonaventura Anson.

L'empresari Albert Tomàs i Bassols (Vilabertran, 1935) rebrà el VIII Premi Joan Saqués i Roca, que s'atorga a una persona o entitat que hagi destacat en la preservació, conservació, difusió o restauració del patrimoni cultural i artístic gironí. Albert Tomàs, fundador de la cadena Establiments Albert, va reorganitzar el vell patronat de Santa Maria de Vilabertran, que més tard va presidir, i va ser una peça clau en la rehabilitació de la canònica i el seu entorn. El 2004 va crear la fundació que porta el seu nom per continuar defensant el patrimoni cultural de l'Alt Empordà. El premiat serà glossat per Eduard Puig Vayreda.

L'Associació Micològica Joaquim Codina, nascuda el 1987 com a secció gironina de la Societat Catalana de Micologia, rebrà el VIII Premi Joaquim Codina i Vinyes, de preservació del patrimoni mediambiental i paisatgístic, i en farà la glossa Jordi Sargatal. El VI Premi Salvador Sunyer i Aimeric, de solidaritat i cooperació, ha estat concedit al Banc dels Aliments, que serà glossat per Esteve Vilanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.