cultura

maresme

Canet “ressona” de nou amb el festival Re-Percussió

La trobada musical, que celebra l'onzena edició, omple des d'avui i fins diumenge els carrers i places del municipi

El grup Comediants serà un dels protagonistes de la festa

El Festival Re-percussió per l'Odèon de Canet celebra aquest any l'onzena edició que comença avui i s'allargarà fins al diumenge. La trobada, cita obligada pels amants dels instruments de percussió, va néixer com a espai artístic de reivindicació d'un espai cultural i de defensa de la permanència de l'història teatre Odèon. El Re-percussió s'inicia avui amb uns concerts pedagògics, que s'adrecen a tots els alumnes de primària dels centres escolars del municipi. El documental del mes, que habitualment es fa divendres, s'avança a avui i divendres també hi haurà cinema, amb ambientació musical al carrer de la Font. Pel què fa a dissabte, les activitats s'inicien a les sis de la tarda amb la Cercavila Batumaresme, que reunirà 80 músics percussionistes de la comarca. Els músics baixaran repartits per les dues rieres principals, la Gavarra i la Buscarons i es trobaran als 4 cantons, a la plaça de la Llenya. Els Grallers de Canet s'hi afegiran, i també el grup Caxambú dels Soroll.som, que donaran la benvinguda a l'espectacle infantil, que es farà a l'escenari muntat al carrer Ample.

A partir de vuit del vespre, l'activitat es desplaça fins a la plaça Colomer. Els Percussionistes guiaran el públic des de la riera Sant Domènec fins a la plaça. Allà hi haurà l'espectacle Percugralles. A dos quarts de deu, de nou amb una cercavila a càrrec dels 80 percussionistes del Batumaresme i els Grallers de Canet, s'anirà fins a la plaça Macià, on hi haurà botifarrada i música. A la nit hi haurà el concert de Mystic Souldiers i Los Berberechos.

Diumenge serà l'últim dia del festival. A les deu del matí hi haurà una activitat de Fot-li castanya de Descoberta dels rials de Canet i al migdia s'inaugurarà l'exposició simultània 40 anys de Comediants. Es farà una cercavila des del carrer Bonaire, on hi ha l'Estudi Tenas fins a la plaça dels Americanos, a la Sala cultural Ramon de Capmany, que són els dos espais on el sector local de les arts visuals ha muntat una exposició homenatge a la companyia canetenca Comediants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.