cultura

El Festival Shakespeare s'empelta de música

Shakespeare en clau de sol. El Festival Shakespeare arrenca aquest dijous al Raval, després que el 2011 l'Ajuntament de Mataró va retirar el seu suport a la desena edició. Ara les actuacions es faran a l'entorn del Raval i tenen el suport d'institucions com ara el CCCB, la Filmoteca, l'escola Massana, el bar Horiginal, el Teatre Romea i la Biblioteca de Catalunya. (Tot el cartell a www.festivalshakespeare.com).

Jordi Oriol reversiona el seu La Caiguda d'Amlet. Ara li diu La caiguda de l'H (versió muda), però no perquè hagi eliminat el vers i els pensament intern del dissortat príncep de Dinamarca, sinó perquè l'ha guarnit, l'ha mudat, amb música de violoncel, bateria i clarinet baix en directe. També Quim Lecina signa una estrena, Big Will Shakespeare!!, amb un piano, un saxo, un violoncel, un clavecí i una mezzosoprano. Celebra els seus quaranta anys de carrera. De fet, Eva Hibernia (que codirigeix amb Lecina aquests passatges de set títols del dramaturg) també fa vint anys que treballa per a l'escena. Moreno Bernardi construeix una coreografia a partir de la partitura Set escenes de Hamlet, de Benet Casablancas. També Lluís Soler, que repesca un muntatge estrenat el 2007 pràcticament inèdit, enllaça els sonets de Shakespeare amb els violoncel·listes Mara Bou i Marta Roma. Paco Azorín, que va ser el creador del festival,a Santa Susanna presenta la peça de més envergadura: Julio César. Amb Mario Gas de protagonista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.