cultura

El “Fesfoc” reivindica la música en valencià a Alacant

El concert de Fogueres de La Gira reuneix un munt de persones que vibren amb la música de La Caixa de Gel, Mugroman i Orxata

La festa i la reivindicació del País Valencià i el desmantellament de Canal 9 van marcar la cita musical alacantina

El concert de Fogueres del Festival Itinerant de Música en Valencià que organitza La Cívica-Escola Valenciana ve reunir dissabte bona cosa de persones a la Universitat d'Alacant que van gaudir de les actuacions dels alacantins de La Caixa de Gel, els xixonencs de Mugroman i els valencians d'Orxata.

El públic alacantí s'ho va passar d'allò més bé amb la música i la festa que els tres grups van posar des de l'escenari amb les diferents propostes musicals, la Caixa de Gel amb el seu primer disc “Somnia”, Mugroman amb el seu cinqué dics, “Sol d'Hivern” i Orxata el seu nou single “Hi Ha Los”.

La cita anual amb la música en valencià a Alacant tanca la vuitena edició de La Gira per la que han passat 24 grups i més de 10.000 persones abans del “Feslloch” que com cada any es celebra al mes de juliol a la localitat castellonenca de Bell-lloc i que oferirà tres dies de concerts de grups del País Valencià.

El concert va estar marcat per la festa i la diversió durant les més de dues hores d'actuacions, però també per la reivindicació de la llengua i del País Valencià així com el desmantellament de Canal 9 a qual va fer referència el cantant de Mugroman, Javi Ivànyez que va reivindicar “una televisió pública, de qualitat i en valencià”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.