cultura

maresme

Premià de Mar torna a apostar per l'oferta de música clàssica

La integren sis espectacles i el muntatge “Només per a uns quants?” estrenarà la programació el dissabte 29 de juny

L'any passat la proposta cultural va reunir 1.400 persones

Premià de Mar torna amb força a oferir una proposta musical centrada en la música clàssica i que s'allargarà fins al maig del 2014. La segona edició de la Temporada de Música Clàssica a l'Espai l'Amistat, a càrrec de la Coral l'Amistat, s'estrenarà el proper dissabte dia 29 amb el muntatge Només per a uns quants? a càrrec del cor i l'orquestra Simfonova, una atractiva proposta a càrrec del periodista televisiu Marcel Gorgori que combina la música amb imatges i projeccions. El muntatge, on hi prenen part quatre cantants solistes, també compta amb un grup de 75 cantaires i 54 músics que acompanyaran els espectadors en un viatge per la quotidianitat on, segons demostra l'espectacle, la música clàssica és molt més present del que sembla.

La programació seguirà el dia 27 de setembre amb Garcia Lorca a càrrec d'Ensamble Diapasó i Estela Barrientos; el 8 de novembre amb 1600-1900: tres segles de bona música amb el Quintet de solistes de l'orquestra Camerata XXI; el 21 de desembre amb l'actuació de la Coral l'Amistat i la proposta Què sentiu quan cantem?; el 30 de març amb el recital de violí d'Octavi Martínez i finalment el 9 de maig amb Música del s. XX per a flauta travessera i guitarra a càrrec d'Oriol Rigau i Elisabeth Roma. El director de la Coral l'Amistat, Joan Francesc Altés, ha destacat durant la presentació de la temporada la gran participació de músics locals: els directors Daniel Antolí (Coral l'Amistat i Simfonova) i Tobias Gossmann (Camerata XXI) i els instrumentistes Octavi Martínez (violí) i Elisabeth Roma (guitarra).

De la seva banda, Marcel Gorgori ha posat l'accent en l'espectacle que obrirà la programació i que, com ha destacat, està pensat per acostar l'òpera i la música simfònica a tots els públics: tant per a aquelles persones aficionades com pel públic no aficionat. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Premià de Mar, Eloi Maristany ha valorat positivament l'experiència de l'any passat que va sumar 1.400 espectadors.

LA XIFRA

6
espectacles
integren la segona edició de la Temporada de Música Clàssica a l'Espai l'Amistat de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.