cultura

música

Motis i Chamorro, en el debut de New Catalan Ensemble

El nou projecte, que combina cobla, jazz i poesia, es presenta demà a Monells

Forma part del festival Í-taca

La plaça Jaume I de la localitat baix-empordanesa de Monells serà demà a la nit l'escenari d'un naixement: hi tindrà lloc el debut de The New Catalan Ensemble (NewCat), una formació estable però flexible en funció dels projectes que impulsi. El primer, que estrenarà demà a Monells (22 h, 25 euros) dins del festival Í-taca, amplia l'ensemble amb Andrea Motis (veu, trompeta i saxos) i Joan Chamorro (saxos i contrabaix) i combina sonoritats de la cobla i el jazz en un repertori format en un 70% per cançons originals de Joan Díaz compostes a partir de poemes d'autors actuals, com ara Joan Margarit, Montserrat Abelló, Enric Casasses, Manuel Forcano i Sebastià Alzamora, i també de clàssics: Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater o Joan Salvat-Papasseit. Aquesta serà una bona ocasió per escoltar Motis en català. El repertori es completa amb estàndards jazzístics amb nous arranjaments.

En aquest projecte, el NewCat són Sergi Gili (flabiol i flauta), Marc Timón (tible), Enric Ortí (tenora), David Pastor (trompeta), Víctor Correa (trombó) i Eduard Prats (fiscorn), més Joan Díaz (piano i melòdica), David Mengual (contrabaix) i Ramón Ángel Rey (bateria).

“The New Catalan Ensemble neix amb la vocació de normalitzar els instruments de cobla en altres àmbits musicals, i fins i tot de fer una certa acció social per apropar-los als joves”, explica Díaz. El NewCat també actuarà amb Motis i Chamorro en el Mercat de Música Viva de Vic i el febrer vinent gravarà un disc en directe a L'Auditori de Barcelona.

‘L'amor no és l'hòstia'

També dins del festival Í-taca, avui comença a La Sala de Torroella de Montgrí la gira de presentació del disc L'amor no és l'hòstia, el projecte contra la violència de gènere de l'associació Brainstorming que ha implicat bona part del hip-hop gironí. Avui (23 h, 7 euros amb el CD inclòs) hi actuaran Esmity & Amyk més Dj Hijo de la R, Paula Grande & Dj Maro King i Lexa aka Lex Pro & Realness.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.