cultura

música

El FADE estrena festival de curtmetratges

El V Festival d'Art Digital i Electrònica ofereix 30 propostes gratuïtes fins dissabte

Més d'una trentena de propostes gratuïtes amb la ciència i la tecnologia aplicades a la creació artística com a eix conductor és el que oferirà la 5a edició del Festival d'Art Digital i Electrònica de la Cellera de Ter, el FADE 2013, que se celebrarà des de demà i fins dissabte. Després de les habituals xerrades divulgatives a la plaça de l'Església, es donarà pas als dos dies forts, divendres i dissabte, amb una programació farcida de concerts i espectacles.

Dues de les novetats d'aquest any són la celebració de la primera edició del festival de curtmetratges Fas-Curt (5 de juliol) i el petit homenatge que es retrà a Joaquim Puigvert (6 de juliol), històric cineasta de Vilobí d'Onyar que als anys cinquanta ja va convertir-se en un pioner del cinema experimental. Després de les projeccions del Fas-Curt, la nit de divendres es tancarà amb una sessió de música electrònica a càrrec del discjòquei anglès Scratch B.

Pel que fa a dissabte a la nit, els actes s'iniciaran a les 22 h amb tres espectacles: Teresa, una curiosa obra d'ombres xineses, projeccions i música electrònica a càrrec de la companyia En Clau d'Ombra i Lluís Sala (DJ Motörheidi); Rèquiem per un piano, d'Amb un Dimoni a Cada Orella, peça electroacústica durant la qual un vell piano de paret es veurà sotmès als pitjors ultratges fins acabar lluitant contra la força de la gravetat a 16 metres d'alçada, i Suspès, de Santi Vilanova i Àlex Posada, una proposta que farà bategar les finestres i arbres de la plaça de l'Església al ritme de la música.

Per la seva banda, els discjòqueis Ingrid Blancafort (Techno), Bittenpen (UK Bass House/Future Garage) i Koulomek (Retrogaming Live) prendran possessió de l'escenari, al mateix temps que els làsers d'Axel Litoral i les projeccions i robots d'Alba G. Corral, Eduard Llorens i Marc Gálvez convertiran l'espai en una veritable caixa de llum i so.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

ALCOVER
ARTS ESCÈNIQUES

Temporada Alta avança deu espectacles nous i anuncia les vuit subseus

GIRONA
TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

Girona
música

Motis farà esclatar el febrer xilè a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
Guillem Albà
Artista escènic. Debuta avui al Grec, de semidramàtic, a ‘Tota questa por que tinc ara’

“Hem actuat abans a la Xina que a Martorell”

Barcelona
Música

Biel Martí, des del país de les flors

barcelona
DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

BARCELONA
homenatge

Commemoració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà

Barcelona
cinema

Sitges homenatjarà Nick Frost, Corey Feldman i Fred Dekker

Barcelona