cultura

maresme

El festival d'orgue de Mataró introdueix nous estils

La segona edició incorpora peces de rock, bandes sonores del cinema mut i un concert d'orgue i castanyoles

Amplia el nombre d'actuacions i arriba al Teatre Monumental, l'església del convent de les Carmelites i la plaça de Santa Anna.

Mataró va apostar l'any passat per apropar l'orgue de Santa Maria al gran públic i la pensada va obtenir el reconeixement de 2.000 persones. Davant l'èxit de la iniciativa aquest any la proposta cultural s'ha obert a la innovació i a l'ampliació de concerts que sortiran de la Basílica de Santa Maria, on hi ha l'instrument que ha donat nom al festival. Aquest matí s'ha donat a conèixer la programació del festival que s'allargarà del 10 al 22 de juliol, com a avantsala de la festa major de Les Santes. El cicle de concerts Jaume Isern s'amplia a 6 concerts (3 a Santa Maria, 2 al Teatre Monumental i 1 a ‘església del convent de les Carmelites) i l'intèrpret rus Konstantin Volostnov serà l'encarregat del concert inaugural del festival dimecres 10 a Santa Maria. Kike Serrano, organista de nombrosos grups de rock, serà l'encarregat d'oferir una de les sorpreses d'aquesta edició. Música entre copes és un concert d'orgue rock amb maridatge de vi de l'Empordà que es farà el 15 de juliol al Teatre Monumental.

El festival tornarà a Santa Maria el dia 17 amb el recital del britànic Thomas Trotter i el concert De Bach a Wagner per donar pas dijous 18 al Teatre Monumental al concert L'orgue i el cinema mut: la brillantor i la ingenuïtat dels feliços anys vint. En aquesta ocasió l'alemany Ulrich Waltter posarà banda sonora d'orgue a clàssics del cinema mut. Una altra novetat d'enguany serà el doble concert d'orgue i castanyoles amb Mina Jerez i Bruno Fost el dia 19 a l'església de Sant Andreu de Llavaneres i dilluns 22 al Convent de les Carmelites de Mataró.

L'últim gran concert a Santa Maria serà el ja tradicional que ofereix Raúl Prieto per Les Santes, dissabte 20 de juliol, que enguany arriba a la desena edició. Tots els concerts aniran precedits per una trobada prèvia amb el músic, a tall de presentació, a dos quarts de vuit del vespre al Museu Arxiu de Santa Maria i al Teatre Monumental, depenent de l'espai on es faci el concert. Els dies 14 i 21 de juliol a la tarda hi haurà concerts a càrrec dels alumnes de l'Acadèmia Internacional d'Orgue Mataró – Barcelona Jaume Isern que es faran a la basílica de Santa Maria i el dia 12 de juliol Raúl Prieto sortirà al carrer per oferir petits concerts a la plaça de Santa Anna entre les set i les nou del vespre.

LA XIFRA

6
concerts
integren la segona edició del Festival d'Orgue Jaume Isern que se celebra a Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.