La poesia i la música tornaran la vida a la Mussara

L'escriptora Isabel Olesti dirigeix una vetllada literària al poble abandonat

La lluna de la Mussara, que és com es diu la vetllada, ha estat coordinada per l'escriptora Isabel Olesti, exdirectora del festival de poesia Taca d'Oli de Reus. La decisió de convocar aquesta petita mostra a la Mussara, annexionat a Vilaplana el 1961, respon a la decisió de seguir el model de les nits estivals de poesia que s'organitzen a les muntanyes dels voltants de Barcelona: «Aquí també tenim un potencial molt bo amb les muntanyes de Prades i la serra de Montsant», explica Olesti, que afegeix: «La Mussara és un lloc mític per a molts dels habitants de la comarca. Un lloc privilegiat, a més, que es pot explotar des del punt de vista cultural.» La convocatòria de La lluna a la Mussara coincideix amb el cinquantenari de l'emigració dels seus últims habitants, que van deixar immers en el silenci el llogarret, situat a més de mil metres d'altura. La intenció és que la mostra es pugui tornar a programar en altres edicions.

L'hora prevista perquè comenci la vetllada serà les set de la tarda, en què sis rapsodes del grup de teatre Tebac de Reus recitaran poemes d'escriptors com Gabriel Ferrater, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Maria Mercè Marçal a cinc punts del poble: ca l'Andreu, l'església, ca l'Agustenc, l'inici de la ruta dels avencs de la Febró i el xalet de les Airasses. Els recitats tindran l'acompanyament de sis músics de l'escola municipal de música de Riudoms. A les nou del vespre, a l'era del refugi de muntanya de la Mussara, el cantant i compositor Mazoni oferirà l'espectacle Mazoni contra els poetes, en què musica composicions de Mercè Rodoreda, Pepe Sales, Agustí Bartra, Carles Riba i Miquel Buixà, entre altres poetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.