cultura

dansa

El Ballet de Moscou porta ‘El llac dels cignes' avui a l'Auditori de Girona

Trenta ballarins de reconegut prestigi interpretaran l'obra de Txaikovski sota les ordres del coreògraf Timur Fayziev

Actuen per primer cop a la ciutat

Ja han fet 28 gires mundials, amb més de 1.500 representacions, i solen venir unes tres vegades l'any a l'Estat, però mai havien actuat a Girona. El Ballet de Moscou, companyia fundada l'any 1989 pel coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev i formada per alguns dels més destacats ballarins dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski, actuarà per primera vegada a la ciutat, amb un dels seus espectacles més demanats: El llac dels cignes, de Txaikovski. Encara amb algunes entrades a la venda, l'espectacle tindrà lloc avui, a les nou del vespre, a l'Auditori.

Una trentena de ballarins de primera fila, amb els solistes Cristina Terentieva i Alexei Terentiev al capdavant –parella també fora dels escenaris–, contribuiran a la voluntat de difondre el ballet a un ampli ventall de públic. A 35 euros l'entrada (20 euros per a grups de 12 persones), el promotor de l'espectacle, el mallorquí Rafel Oliver, deixa clar que la voluntat del Ballet de Moscou és oferir un ballet “gens exclusiu i elitista”. També, entre altres iniciatives, Oliver destaca el fet que conviden les acadèmies a gaudir dels assajos en directe previs a l'actuació.

Per ara, la resposta del públic és bona, segons el promotor, que assegura que ja hi ha contractats diversos autobusos des de poblacions tan dispars com Breda i Figueres, entre d'altres. La venda d'entrades és a la Llibreria 22 de Girona i al web www.teleentrada.com.

LA DATA

1989
és l'any en què va ser creada la companyia, elegida per Nureiev per a la seva darrera gira europea (1991).

LA XIFRA

1.500
representacions ha dut a terme el Ballet de Moscou al llarg de les seves gires per tot el món.

‘El llac dels cignes', el més demanat

El Ballet de Moscou té un extens repertori, en el qual destaquen títols com Trencanous, La bella i dorment, Somni d'una nit d'estiu, Carmen, Don Quixot i Romeu i Julieta. Però de totes les obres, la més demanada a les seves gires és El llac dels cignes, un dels espectacles “més estimats” per la mateixa companyia, segons el seu director, Timur Fayziev.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.