cultura

música

Fusió flamenca i celta de Vicente Amigo, a Cap Roig

El guitarrista presenta avui ‘Tierra', gravat amb els músics de Mark Knopfler

El guitarrista cordovès Vicente Amigo presentarà aquesta nit al Festival de Cap Roig (22 h, 30/60 euros) el seu últim i novè disc, Tierra, enregistrat als British Grove Studios, de Londres, que són propietat de Mark Knopfler. De fet, Amigo va treballar en aquest disc amb el teclista i productor Guy Fletcher i altres músics de la banda de Knopfler –que justament aquesta setmana ha precedit Amigo a l'escenari de Cap Roig–, com ara el flautista i gaiter irlandès Michael McGoldrick, el violinista John McCusker i el bateria i percussionista Danny Cummings. El resultat és una brillant fusió de flamenc i música celta.

“El 2010, Mark Knopfler va actuar a Còrdova i en aquell moment li volia proposar que gravéssim alguna cosa junts. El seu concert, ple de sonoritats cèltiques, em va fer pensar molt en la terra, en les arrels més profundes que es poden expressar a través de músiques com ara el flamenc i la música tradicional celta. Llavors vaig contactar amb Guy Fletcher i vam estar intercanviant idees per a aquest disc, en el qual finalment no va tocar Knopfler, perquè va dir que no sabia què hi podia aportar, però va deixar oberta la possibilitat de fer algun dia aquesta col·laboració”, explica Amigo, que ja va presentar Tierra amb els músics del disc a Glasgow i tornarà a fer-ho el 21 de setembre a Còrdova. En la gran majoria de concerts de la gira, com el d'avui a Cap Roig, Amigo toca amb músics espanyols: dos percussionistes, un flautista, un violinista, un baixista, un segon guitarrista i un cantaor. “Comencem el concert tocant temes del principi de la meva carrera i anem fent tot un recorregut fins arribar a Tierra, que toquem gairebé sencer”, explica Amigo, que ja està pensant a fer un altre disc amb Fletcher i companyia per donar continuïtat a aquesta “abraçada entre músiques i entre músics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.