III Seminari de Saxòfon de la Vila

Una vintena d'alumnes participen al certamen que se celebra al Centre Professional de Música

Al llarg d'aquesta setmana, s'ha celebrat el 3er Seminari de Saxòfon «Vila de l'Alcúdia» al Centre Professional de Música d'aquest municipi, impartit pels Professors de Conselleria i Concertistes, Javier de la Vega Garea i Rafael Domènech Vives.

El seminari ha acollit un total de 19 alumnes, 15 d'ells interns —s'allotgen a la Casa de la Música, cedida per l'Ajuntament—, i la resta externs, que només han acudit al centre per a rebre les lliçons. Els matriculats han tingut a la seua disposició totes les instal·lacions del centre: cabines d'estudi, faristols, serveis, dutxa, etc. A més, el curs ha disposat de monitors que tutelen els interns menors d'edat.

Durant el seminari s'han treballat conceptes bàsics de la tècnica base, respiració, embocadura externa i interna, emissió, atacs, treball d'afinació, estils del segle XX, música espectral i electroacústica i música de cambra (quartets i ensembles). A més, els alumnes matriculats s'han iniciat en l'aprenentatge de l'Escola Francesa o de Marcel Mule aplicada al Saxòfon mitjançant classes particulars, grups de cambra i concerts didàctics oferits per agrupacions professionals, entre d'elles el Quartet de Saxòfons Enllasax o l'Orquestra de Saxòfons de la Comunitat Valenciana, Orsaxcova. No obstant, els alumnes han combinat l'estudi amb l'oci, ja que s'han fet eixides a la piscina municipal tots els matins, han visitat el Museu de la Música, s'han practicat jocs didàctics o virtuals i totes les nits, a les 10.30, els propis alumnes realitzen un concert.

En paraules de Javier de la Vega, «la idea que tenim Rafael Domènech i jo, així com l'organització del Seminari, es demostrar a tots els alumnes els àmbits que pot abastar aquest magnífic instrument, tant en la seua faceta tècnica, com en la de repertori de cambra, on s'han treballat ensembles, quartets i d'obres acompanyades de piano»..

Actualment, Orsaxcova, l'agrupació a la qual pertanyen Javier de la Vega i Rafael Domènech, prepara el seu segon CD. A diferència del primer, «Orsaxcova en Directe» —concert realitzat el 5 de juliol de l'any passat al Palau de la Música de València—, aquest segon contempla un monogràfic complet del gran compositor i concertista Pedro Iturralde, amb obres inèdites creades i arreglades per ell mateix expressament per a aquesta Orquestra de Saxòfons.

Tot i els compromisos adquirits per la jove i única Orquestra de Saxòfons, com el imminent concert al municipi d'Alfahuir o al Saló de Concerts de Consolat del Mar, els membres d'Orsaxcova, Titulats Professionals, Professors de Conselleria i membres de la Banda Municipal de València, no podien rebutjar la invitació del 3er Seminari de Saxòfon.

Cal afegir que, per a la cloenda del curs, demà divendres 31 de juliol, a les cinc de la vesprada, es realitzarà un concert on participaran tots els alumnes i professors del centre. Seguidament es procedirà a l'entrega de diplomes a tots els matriculats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.