cultura

El llibre

La paraula contra el nazisme

MIQUEL FAÑANÀS recomana una gran obra de Hans Fallada sobre un matrimoni de jubilats que escrivien postals per denunciar el règim de Hitler

És la història real d'un matrimoni de jubilats que varen decidir escriure postals contra Hitler i el règim nazi que deixaven d'amagat a diferents edificis de Berlín. A l'Alemanya nazi no tot eren adhesions entusiastes, també es donaven actes de heroica resistència com la d'aquests dos avis que foren detinguts i executats. En la mateixa línia també recomano La Rosa Blanca, de José M. Garcia Pelegrin, que descriu els fets reals d'un grup d'estudiants que s'enfrontaren a Hitler i al seu terror amb l'única arma que tenien a l'abast: la paraula. Repartien fullets. També foren detinguts i executats.

SOLO EN BERLÍN
Hans Fallada
TRADUCCIÓ:
Rosa Pilar Blanco.
EDITORIAL:
MAEVA Ediciones.
PÀGINES:
552
PREU:
22,50 euros
Miquel Fañanàs (Girona, 1948), és periodista i escriptor. És col·laborador d'El Punt Avui i ha publicat una vintena de novel·les, i amb ‘La bruixa de pedra' va guanyar el darrer premi Néstor Luján.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.