cultura

El llibre

Els clàssics mai deceben

VICENT USÓ recomana tot un clàssic com és la novel·la ‘Moby Dick', de Herman Melville, una història de lluita i mort, d'obsessió inesgotable

Vaig llegir-lo de menut, en una adaptació juvenil. I em va fascinar l'aventura. Vaig tornar-hi més tard, en la versió de Maria Antònia Oliver, i vaig quedar enlluernat per les atmosferes dels caus de mariners i les visions del mar, pels personatges –Achab, principalment– i la prosa rica i àgil, però profunda, de Melville. I sobretot, vaig quedar fascinat per la manera en què retrata com la bogeria d'un individu s'acaba encomanant a tota la tripulació, que el segueix a ulls clucs cap a la destrucció. He llegit pocs llibres com Moby Dick, tan divertits com precisos a l'hora de retratar la condició humana.

MOBY DICK
Herman Melville
TRADUCCIÓ:
Maria Antònia Oliver
EDITORIAL:
Edicions 62
PÀGINES:
640
PREU:
25 euros
Vicent Usó (Vila-real, 1963) és historiador i ha fet de periodista, crític literari i guionista, però principalment és novel·lista, passió amb què ha guanyat molts premis. La mà de ningú (Proa) és l'últim títol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.