cultura

El llibre

Provocar el dubte racional

JORDI DE MANUEL recomana ‘El moliner udolaire', d'Arto Paasilinna, que explora la condició humana, com sol fer la bona literatura

He dubtat entre l'extraordinària La concessió del telèfon, d'Andrea Camilleri, o El moliner udolaire, d'Arto Paasilinna, dues obres breus llegides anys enrere que recordo prou bé. El pas del temps, finalment, em fa decantar per la novel·la de Paasilinna. És una història entranyable, escrita amb pols ferm. El devenir de Gunnar Huttunen, un home diferent, innocent i lliure, un home noble que udola com un llop quan se sent trist. És una novel·la que explora la condició humana, com fa la bona literatura, i ens fa dubtar sobre la lucidesa i les relacions que s'estableixen a les societats humanes.

EL MOLINER UDOLAIRE
Arto Paasilinna
TRADUCCIÓ:
Emma Claret
EDITORIAL:
Edicions 62
PÀGINES:
272
PREU:
16,50 euros
Jordi de Manuel (Barcelona, 1962) és biòleg, professor i escriptor amb una llarga trajectòria amb llibres per a infants i adults. Ha guanyat fa poc el premi Pin i Soler amb Manperel (Columna).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.