cultura

El llibre

Lectura fidel d'‘El quadern gris'

PEP COLL recomana aquesta obra cabdal de Josep Pla, especialment l'edició revisada i fidel al text original a cura de Narcís Garolera

Sóc conscient que sempre queda bé recomanar llibres clàssics, especialment si són extensos. Però aquest no és el meu cas. Si parlo d'aquesta obra és perquè encara em dura l'entusiasme d'una relectura acabada a finals de maig, aquest cop de l'edició revisada i fidel al text original a cura de Narcís Garolera. Una lectura aquest cop ininterrompuda, no a fragments com altres vegades. Es tracta d'una autèntica enciclopèdia sobre la vida cultural catalana de principis del segle XX, sobre l'art d'escriure (la “diabòlica mania”, com ell en diu), sobre els aspectes més sensuals i alhora més profunds de la vida humana.

EL QUADERN GRIS
Josep Pla
EDICIÓ:
Narcís Garolera
EDITORIAL:
Destino (2012)
PÀGINES:
748
PREU:
29 euros.
Pep Coll (Pessonada, 1949) és una de les actuals veus narratives de Ponent. Ha publicat novel·la, narrativa breu i assaig, i ha convertit el Pirineu, on va néixer, en un referent constant en la seva obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.