cultura

patrimoni

Documentació històrica de Vilobí, a l'arxiu

La família Vivas entrega documents del segle XIX a l'Ajuntament

La família Vivas de Vilobí d'Onyar ha entregat a l'Ajuntament documentació històrica municipal del segle XIX. L'entrega es va fer a l'Arxiu Històric Comarcal de Santa Coloma de Farners en presència de Joaquim Vivas com a representant de la família. En representació de l'Ajuntament hi havia l'alcaldessa, Olga Guillem, el primer tinent d'alcalde, Pitu Borrell, que ha estat el responsable de coordinar aquesta documentació històrica a l'Ajuntament, la secretària de l'ens municipal, Rosa Sanglas, i també el director de l'Arxiu Històric Comarcal, Joaquim Carreras.

La documentació és majoritàriament de mitjan segle XIX, i en molts casos porta la signatura de Pere Vivas, un avantpassat de la família que va exercir diversos càrrecs en el consistori de l'època. Entre la documentació que la família Vivas ha cedit al consistori destaca l'exemplar del cadastre de 1716, anomenat Cadastre de Patiño, corresponent a Vilobí. Es tracta de la figura impositiva que es va impulsar a Catalunya després del Decret de Nova Planta. Borrell va explicar que és el document més antic de la institució municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.