cultura

art

Set artistes inviten demà a brindar per la verema

Recreen en una exposició el món del vi i la vinya a l'associació Populart de Capmany

La mostra estarà oberta fins al dia 3 de novembre

Ja ho deia Plini el Vell, que amb el vi ens tornem més francs, i el savi xinès Lieu-Ling hi afegia que era també un excel·lent elixir de llibertat, perquè sota els seus efectes un podia submergir-se en un estat letàrgic total mentre al voltant zumzejava l'imperiós brogit del món i la xerrameca incansable dels cretins. Sigui com sigui, l'associació Populart de Capmany, terra de vinya, atribueix al vi unes qualitats prou beneficioses, tant físiques com espirituals, per haver convidat set artistes a celebrar-lo en una exposició que coincideix, a més, amb el temps gloriós de la verema.

In vino veritas, que inaugurarà demà el gastrònom i crític d'art Jaume Fàbrega (19.30 h) a la seu de Populart, a la plaça del Fort de Capmany, reunirà, doncs, obra al·lusiva al vi i la vinya de Francesc Carbonell, José Luis Castaño, Javier Garcés, José M. Guerrero Medina, Vicenç Huedo, Assumpció Mateu i Gonzalo Tabuenca. Són peces d'autors de trajectòries sòlides, encara que sovint també han de treballar en soledat i potser deixar-se il·luminar algun cop per les emanacions fulgurants del vi, que Populart elogia en la seva presentació de la mostra com un magnífic aliat de la creació. Si no és consumint-lo, amb el sol fet de contemplar-lo a vegades ja inspira, prou almenys per donar lloc a una horitzontalitat tan perfecta com la que ha traçat damunt el cel i el paisatge empordanesos Vicenç Huedo, o per agenollar-se humilment damunt els gotims de raïm d'on se n'extreu l'essència com fa Garcés, o per imaginar el món com una cendrosa visió de ceps calcinats semblant a la que presenta Tabuenca.

Per comprovar-ne els beneficis, durant la inauguració es brindarà amb vi blanc Treyu del celler Oliver Conti. L'exposició estarà oberta fins al 3 de novembre, els dissabtes (10-14 h i 17-20 h) i diumenges (10-14 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.