Cinema Estrena

estrena

B.S

L'home que ens ha canviat la vida

Quan s'ha crescut envoltat d'ordinadors, Ipads, Iphones i altres ginys que comencen per I, és difícil entendre l'enorme impacte que ha tingut Steve Jobs en la nostra vida quotidiana. El fundador d'Apple “va introduir a les nostres vides coses que no havien existit abans, que s'han convertit en part del nostre teixit cultural, i sense les quals la vida ens resulta inconcebible ara”, segons explica Joshua Michael Stern, director d'aquesta pel·lícula biogràfica sobre Steve Jobs (1955-2011).

Director d'El último voto, amb Kevin Costner, i de La trampa del asesino, amb Wesley Snipes, Stern no és un cineasta que s'hagi significat gaire ni en el gènere dels biopics ni en el cinema en general. Però ha rebut l'encàrrec de dirigir aquesta pel·lícula sobre un personatge que, en el terreny de la informàtica, ha tingut l'impacte de D.W. Griffith, Welles i Spielberg junts. Si Steve Jobs va ser un geni de la creativitat, un visionari, un inventor capaç de crear allò que ningú havia ni tan sols imaginat, Stern fa una pel·lícula biogràfica bastant convencional, que ha estat rebuda de manera discreta per públic i crítica als Estats Units.

Tampoc es proposava grans objectius, segons explica en una entrevista promocional: “Ja que tractàvem un període de la vida de Steve Jobs que la majoria de la gent desconeix, entre els 20 i els 40 anys, la nostra responsabilitat consistia bàsicament a explicar la història tal com va succeir.” Així, Jobs relata, de manera lineal, la vida del personatge des que era un jove universitari brillant i desorientat; la creació del primer ordinador (un teclat connectat a un televisor) amb el seu amic Steve Woz Wozniak; la fundació d'Apple; la pèrdua del control de l'empresa; la creació dels Macintosh... Ashton Kutcher, de gran semblança física amb Jobs, interpreta el paper amb convicció en una pel·lícula entretinguda, de visionat obligatori per als fans d'Apple, però que no està a l'altura d'aquest personatge immens.

Jobs
Direcció: Joshua Michael Stern Intèrprets: Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad Gènere:biopic País: EUA, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jobs

«Jobs»

Gènere: Biopic
Direcció: Joshua Michael Stern.
Intèrprets: Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Matthew Modine, Amanda Crew.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a