Cinema Estrena

ESTRENA

Bernat Salvà

Lauda i Hunt en els temps gloriosos de la F1

Hi ha aficionats a la fórmula 1 que consideren els 1970 com els anys daurats. Dins d'aquesta dècada gloriosa, va ser particularment emocionant el 1976, amb la rivalitat entre l'austríac Niki Lauda i el britànic James Hunt en el seu punt àlgid, el famós accident de Lauda, la seva ràpida recuperació i retorn a la competició... El guionista Peter Morgan, nominat a l'Oscar per El desafío: Frost contra Nixon i The Queen, va conèixer personalment Niki Lauda i va saber la seva versió d'una història que ell, anglès de Londres, coneixia només des del punt de vista britànic. De seguida hi va veure un material excel·lent per a una pel·lícula, i va escriure un guió que ha acabat dirigint Ron Howard, director d'un bon grapat de pel·lícules comercials: Llamaradas, Ángeles y demonios, El código Da Vinci...

Al costat del seu vessant més comercial, i de patacades històriques com Willow, Ron Howard també ha dirigit treballs tan notables com Una mente maravillosa, que li va donar la glòria en els Òscars, o com Cinderella Man, tots dos amb Russell Crowe. Vistes les bones crítiques que està rebent als Estats Units, sembla que Rush forma part de la seva filmografia de prestigi, més que de la comercial. Howard va veure també el gran potencial dramàtic de la rivalitat entre Lauda i Hunt. Ho explica en la informació promocional del film: “Els personatges són summament rics. La rivalitat entre James Hunt i Niki Lauda era dramàtica, era violenta, sexy i, en definitiva, era emotiva i triomfal, tots els ingredients d'un bon drama cinematogràfic. Durant la temporada de 1976, tot es va intensificar”. Chris Hemsworth (Los vengadores, Thor) i Daniel Brühl (Good bye Lenin, El ultimátum de Bourne) interpreten Hunt i Lauda respectivament.

Rush
Direcció: Ron Howard Interpretació: Chris Hemsworth, Daniel Brühl Gènere: biopic, drama País:
EUA, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Rush

«Rush»

Gènere: Acció
Direcció: Ron Howard.
Intèrprets: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a