Cinema Estrena

estrena

Bernat Salvà

Una vella amistat entre precipicis

Surtsey és una illa volcànica que va aparèixer al sud d'Islàndia entre el 1963 i el 1967, i té un evident sentit metafòric en el títol d'aquesta pel·lícula i en el nom de la seva productora i distribuïdora. “És una metàfora dels personatges de la pel·lícula, de tot allò que diuen que faran i no fan –diu Javier Asenjo–. Però també és una metàfora de la indústria del cinema, de les empreses que sorgeixen del no-res, sense subvencions, ni incentius fiscals...” Asenjo i Miguel Ángel Pérez, dos veterans de la indústria, debuten com a codirectors de Viaje a Surtsey, que també han escrit a partir de les seves pròpies experiències. “Tots dos vam ser boy scouts –ens explica Asenjo en una entrevista–. A mi em va canviar la vida, em va convertir en la persona que sóc, i que un dia va dir: «Faré cinema.» La pel·lícula es basa en anècdotes viscudes per tots dos a la muntanya, del pòsit que et queda, i de les ganes de reviure aquelles experiències amb els amics”. Tècnicament, va ser un rodatge complicat: fins a catorze persones de l'equip tècnic i artístic van haver d'escalar el pic Otal, de prop de 3.000 metres, en una de les escenes clau de la pel·lícula.

Mateo i Iñaki, interpretats pels actors Raúl Fernández de Pablo i Lucas Fuica, són dos amics que van a fer una ruta pel Pirineu com solien fer abans, però aquest cop s'emporten el fill i la filla de cadascun, de quinze anys. “Tothom ha canviat, d'això parla la pel·lícula –diu el director–. Tenen el record del que van viure i s'obliguen a reviure-ho, però no surt tot com ho tenien planejat. És dur reconèixer-ho, però la vida ens canvia.” Segons Asenjo, “a la meva generació en certa manera ens han obligat a ser nens, és el reflex de la generació dels meus pares: som el que no van poder ser ells, i ens han consentit des que vam néixer, segueixen trobant normal que ens comportem com nens.”

vIAJE A sURTSEY
Direcció: Javier Asenjo i Miguel Ángel Pérez Interpretació: Raúl Fernández de Pablo, Lucas Fuica, Elisa Drabben, Lucas Utray Gènere: drama / aventures País: Espanya, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Viaje a Surtsey

«Viaje a Surtsey»

Gènere: Comèdia
Direcció: Javier Asenjo, Miguel Ángel Pérez.
Intèrprets: Raúl Fernández de Pablo, Lucas Fuica.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a

Troben a l’Alt Penedès l’esquelet parcial d’un felí de fa quasi 16 milions d’anys

subirats
patrimoni

La Catedral de Barcelona inaugura la restauració dels vitralls i un mirador panoràmic

Barcelona
art

El ‘retorn’ de Sean Scully a l’horitzó de la Pedrera

barcelona
Crítica

Victòria de l’art

música

Chanel, Vicco, The Tyets, Mushkaa, Guillem Gisbert i Julieta, a l’Acústica

figueres
cultura

Renovaran la museografia i l’edifici de l’antiga adoberia de Cal Granotes, a Igualada

Igualada
Música

Yung Rajola publica ‘Em tornes boig’, un tema inspirat en el pop electrònic dels anys 2010

Barcelona
MÚSICA

Gilberto Santa Rosa: la salsa autèntica

sant feliu de guíxols
Anna Rosa Cisquella, Joan Lluís Bozzo, Miquel Periel
el "triumvirat" històric de Dagoll Dagom

“No trobaràs cap Netflix que els interessi "La memòria dels Cargols”

Barcelona