cultura

Bocairent programa activitats per al 9 d'Octubre

Una conferència de Josep Pla i la representació teatral “Angoixa” se sumen a las activitats habituals

«Una programació per a tot tipus de públic, amb propostes culturals, lúdiques i festives». Així defineix Paqui Cabanes, regidora de Cultura, les activitats organitzades a Bocairent per a commemorar el 9 d'Octubre.

El primer acte serà la conferència que Josep Pla, catedràtic d'Organització d'Empreses de la Universitat de València i membre del Consell d'Administració de Caixa Ontinyent, pronunciarà el divendres dia 4 a les 20 hores a la Sala Joan de Joanes on analitzarà “La globalització i la seua incidència en els sectors manufacturers tradicionals: l'amenaça de la Xina”. Per a dissabte quedaran dos propostes clàssiques de l'efemèride a Bocairent com són la presència del contacontes Llorenç, a la plaça de l'Ajuntament a les 18 hores, i l'espai de poesia preparat per la cafeteria l'Esglai a les 20 hores.

Els més menuts disposaran d'un taller diumenge de matí al parc de la Derrota amb Aire Animació i “Jocs gegants! Sorprenents”. A les 19.30 hores tindrà lloc al Teatre Avenida un altre dels punts forts de la commemoració: la representació d' “Angoixa” de la companyia homònima interpretada per Marcos Cantó i per Ana Sandoval, d'arrels bocairentines i mereixedora recentment del guardó a la millor actriu d'”Alacant a escena”.

Bocairent aprofitarà un any més la festa del País Valencià per a destacar dos exemples rellevants entre el seu veïnat elegits per tots els membres del Consell municipal de Cultura a partir de les candidatures proposades per ells mateixos.

Així, el dia 8 se celebrarà la gala de lliurament dels Premis 9 d'Octubre atorgats a l'historiador Rafael Pérez Cabanes, en l'apartat individual, i a Càritas parroquial, en el col·lectiu, que estarà amenitzada per l'espectacle “Estellés: de mà en mà”, ofert per Francesc Anyó i Borja Penalba.

A més, la cita servirà de marc per al primer reconeixement dels millors expedients acadèmics del curs anterior. Finalment, el 9 d'octubre arrancarà amb una xocolatada a les 11 hores al CEIP Lluís Vives que servirà per agafar forces per a la cercavila posterior acompanyada pel grup de dolçainers i de tabalers l'Aljub. Arribats a la plaça de l'Ajuntament, una lectura a càrrec de l'alumnat del centre tancarà el matí mentre que l'esport autòcton, la pilota valenciana, protagonitzarà la vesprada al carerr d'Azorín amb una partida de raspall entre els equips locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.