cultura

La Federació de Bandes de Música atorga els premis Euterpe 2013

A l'acte de lliurament es reivindiquen les societats musicals com a l'activitat cultural valenciana amb més de 200 anys d'història

La Federació de Societats Musicals ha lliurat els Premis Euterpe en la seua XIV edició dins del marc d'una gala celebrada a la vila de Castelló de la Plana durant el cap de setmana.

El col·lectiu ha viscut una jornada festiva no exempta de reivindicacions i ha estat el vicepresident Pere Rodríguez l'encarregat de proclamar que les societats musicals són una manifestació cultural important amb més de 200 anys d'existència.

També va recordar al Consell de la Generalitat Valenciana, que el finançament actual està un 60% per sota de les esmenes presentades l'any 2009 i que hi ha un compromís de recompondre durant el 2014.

En l'acte de lliurament dels Euterpe d'enguany, s'ha recordat que les societats musicals valencianes són una maquinària que dóna ocupació a més de 2.500 persones i que genera uns 60 milions d'euros a l'any.

Guardonats

En aquesta catorzena edició, han estat guardonats Bernat Guillem en investigació musical; el Cercle Musical Primitiva d'Albaida per la producció musical; Gestpart, gestor de partitures de JPA Informática per la gestió de societats musicals; l'Agrupació Musical “Mediterraneo” de La Vila Joiosa, per la participació federal; Vicent Roselló de l'Associación Musical Artística Nulense, per la dedicació a la seua societat musical i l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i de la Música, INAEM.

En aquesta ocasió, han restat deserts els premis de creació musical simfònica, creació musical per a festa i el premi a la trajectòria acadèmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.