cultura

Rajoy qualifica Max Cahner de “personalitat fonamental” al món de la política i de les lletres catalanes contemporànies

El president espanyol diu que el primer conseller de Cultura del govern de Jordi Pujol deixa l'exemple de la seva “mirada apassionada” per Catalunya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha expressat el seu condol i el del govern espanyol a la família, amics i companys de Max Cahner, el primer conseller de Cultura del govern de Jordi Pujol que ha mort aquest dilluns a l'edat dels 76 anys. Rajoy ha qualificat Max Cahner de “personalitat fonamental” al món de la política i de les lletres catalanes contemporànies i ha afegit que “ens deixa l'exemple de la seva primerenca vocació per la llibertat durant la dictadura, la riquesa de la seva aportació com a editor i historiador, la mirada apassionada per Catalunya i la ferma convicció de la cultura com a espai de convivència i pluralitat”.

Nascut a Alemanya l'any 1936, Cahner és un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya i va ocupar la conselleria de Cultura i mitjans de comunicació entre els anys 1980 i 1984. Així mateix, Cahner també va ser llicenciat en ciències químiques i doctor en filosofia i lletres a la Universitat de Barcelona, va crear Edicions 62 (1961), va col·laborar en el “Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana” de Joan Corominas i va promoure la revista Serra d'Or i la Gran Enciclopèdia Catalana.

Entre altres càrrecs, va ser president de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada entre els anys 1985 i 1987 i en una segona etapa, del 1992 al 1994, a més de dirigir la Revista de Catalunya, el 1986.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.