Llibres

llibre. il·lustrat

jaume vidal

Petites engrunes de felicitat

Ningú no em discutirà que la felicitat són petits bocins de temps i sensacions que solen esmunyir-se entre les mans tancades. Instants que es fonamenten amb plaers del cor, de l'esperit i del cos. També hi ha una felicitat més sostinguda que es pot remetre a sumar un darrere l'altre aquests instants de felicitat. Al cap i a la fi, però, la felicitat ens la servim nosaltres mateixos adequant la realitat als nostres somnis.

El llibre Pequeño catálogo de instantes de felicidad té, amb un cert aire nostàlgic i fugisser, la característica de no adreçar-se directament als infants. O, si més no, no exclusivament. És un llibre per a joves i per a grans, en el sentit més poètic del concepte adults.

Prenent com a base la idea de l'editora Magela Ronda, amb disseny d'Araceli Ramos, l'il·lustrador Roger Olmos i l'escriptor Lewis York (pseudònim de Lluís Llort) han projectat un deliciós tomb per moments de relaxant –o excitant– benestar. Pel meu gust, comparteixo amb els autors del llibre la felicitat d'una bona queixalada de síndria ben fresca. No estic tan d'acord que baixar per un Dragon Khan sigui una experiència de felicitat, però torno a identificar-me amb què és felicitat quan parlen d'aquella mirada que vas creuar un dia al metro pensant que acabava de passar el tren de l'amor ideal.

Un bany a la platja, una faldilla que s'enlaira per un cop de vent, la flaire de la gespa, rebre un “sí” o prendre una xocolata desfeta ben calenta mentre veus caure la neu, són altres dels moments pels quals val la pena passar per aquest món, que sovint devora qualsevol rastre d'alegria.

El llibre no es només un inventari d'instants de joia, és també un manual –no pas un llibre d'autoajuda– de com prendre consciència de la felicitat i de com administrar-la. Perquè la felicitat sol ser escassa i no sempre sabem on buscar-la. Passa com amb els rovellons, que d'haver-n'hi, n'hi ha, només cal trobar-los i identificar-los. Aquest àlbum serveix per alliberar els prejudicis que fan pensar que els contes il·lustrats només són per a la canalla.

pequeño catálogo de instantes de felicidad
Il·lustració: Roger Olmos Text: Lewis York Editorial: Lumen Barcelona, 2013 Pàgines: 96 Preu: 21,95 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.