Llibres

infantil. i. juvenil

lluís llort

Bons llibres i bones intencions

El terme solidaritat és com la cançó dels Beatles Yesterday, que és maca però, de tant sentir-la, provoca una mena d'embaf, de rebuig, de cansament. Si aconseguim aïllar-lo de l'abús que se n'ha fet, i ara parlo del terme i no de la cançó, tornem a la seva essència, que és la generositat i l'altruisme per ajudar col·lectius necessitats.

En l'apartat de sota recomanem el nou llibre de l'editorial Llibre Obert, sempre dedicada a temes solidaris amb el Tercer Món. Els llibres que impulsa Dominique de Cacqueray són històries i dibuixos dels nens dels petits poblets que visita amb els seus tallers.

I també per als nens, per als de l'associació Casal del Infants del Raval, que lluita contra l'exclusió social, són els beneficis que s'aconsegueixen de la venda del llibre Ferran Adrià. De gran vull ser... cuiner!, de l'editorial Efadós. Des del 1995, Efadós té la voluntat de recuperar i difondre el patrimoni cultural de Catalunya i aposta per la qualitat dels continguts i també dels dissenys en gèneres com ara la història gràfica, l'assaig, l'humor, el fotoperiodisme, la literatura infantil i els àlbums il·lustrats de gran format.

Avui us parlem d'aquesta col·lecció solidària que ja té quatre títols al carrer: Pasqual Maragall. De gran vull ser... alcalde!, amb text de Salvador Comelles i il·lustracions de Jordi Vila Delclòs (els beneficis, per a la Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l'Alzheimer); Tomàs Molina. De gran vull ser... home del temps!, amb text de Carles Sala i il·lustracions de Subi (els beneficis, per a l'Associació Internacional de Meteoròlegs als Mitjans de Comunicació); Lluís Llach. De gran vull ser... cantautor!, amb text de Pep Molist i il·lustracions de Mercè Galí (els beneficis, per a la Fundació Lluís Llach), i Ferran Adrià. De gran vull ser... cuiner!, amb text de Meritxell Martí i il·lustracions de Txell Darné.

Els textos estan basats en la trajectòria vital i professional dels personatge reals protagonistes, que hi solen col·laborar, i Martí ofereix un impecable resum de la vida d'Adrià evitant un to infantilitzant, i s'agraeix. Darné, per la seva banda, combina amb saviesa diferents tècniques d'il·lustració (dibuix, fotografia, collage...), aconseguint unes textures d'un realisme imaginatiu i suggeridor, detallista i tan personal, sorprenent i sensual com un plat d'El Bulli. Un bon tàndem.

ferran adrià. de gran vull ser... cuiner!
Text: Meritxell Martí Il·lustració: Txell Darné Editorial: Efadós Pàgines: 32 Preu: 14,80 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.