cultura

Salvador Valero rebrà el premi El Tempir d'Elx

L'entitat il·licitana realitza divendres la cerimònia de lliurament dels seus primers guardons

L'Associació reconeix la trajectòria cívica en favor del valencià i la cultura al País Valencià

Si fa uns dies es coneixia el nom de Tomàs Mestre, com a un dels guardonats per aquesta associació cívica, avui s'ha sabut que Salvador Valero serà un altre dels guardonats, en aquest cas en la categoria d'Elx.

Valero, que és professor a l'IES l'Assumpció d'Elx i llicenciat en Antropologia, ha destacat per la seua defensa del valencià com a professor, membre del Consell Escolar municipal i impulsor de les Trobades al Baix Vinalopó. A més, també destaca com a un dels membres del grup d'investigació folklòrica l'Esbart-Elx-Folk, una de les formacions més prestigioses al País Valencià, a finals dels 60 i als inicis dels 70, que recuperarien les havaneres típiques d'Elx i les cançons populars.

Salvador Valero, que ha estat membre de El Tempir, Escola Valenciana i l'STPV, rebrà el guardó de El tempir divendres vinent en el transcurs d'un sopar al restaurant del Parc Municipal on farà de mantenidor de l'acte el director de Vilaweb, Vicent Partal.

Com la resta de premiats, el tercer dels quals encara és un misteri, Valero, rebrà el guardó realitzat per Antoni Pons, conegut per haver realitzat aquest any el cartell anunciador del Misteri d'Elx.

El sopar i els Premis de El Tempir, també serviran per a presentar els primers vídeos de la campanya “M'agrada el valencià”, impulsada per la mateixa associació i que té com a objectiu “promoure l'ús social del valencià d'una manera lúdica i reivindicativa alhora, on els autèntics protagonistes són els ciutadans del carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.