Música

concert

lluís llort

Solidaritat amb Ester Quintana

Un nombrós grup de músics i poetes es reuneixen aquest vespre en un concert solidari per recaptar fons per l'Ester Quintana, la noia que va perdre un ull a causa d'un artefacte llançat pels Mossos d'Esquadra quan anava cap al metro després de la manifestació del 14 de novembre passat. Es tracta de l'onzena víctima de gravetat a Catalunya provocada per pilotes de goma i similars. Treballadora autònoma, les greus lesions a la cara i les diferents operacions van fer que l'Ester hagués de donar-se de baixa de la feina de restauració i quedar-se sense cap tipus d'entrada econòmica. La lentitud del procés ha fet que no tingui ingressos. Per aquest motiu, algunes organitzacions com Ojo con tu Ojo i el promotor Joni van convocar un grup de músics i poetes al festival Dóna la Cara per l'Ester, avui a la Sala Salamandra de l'Hospitalet a les nou del vespre. Les veus i els grups musicals s'aniran alternant dins una vetllada que promet continuar la tradició de festivals solidaris del país. Entre els poetes, en trobarem de les últimes generacions, com ara Enric Casasses, David Castillo, Kurtis i Krònia i David Caño. Dels cantautors, destaquen Joan Isaac, Gerard Quintana i Natxo Tarrés amb The Wireless, que faran versions de Bob Marley. També en estil reggae, però electrònic, actuarà la Kinky Beat, en el seu comiat com a grup després de deu anys. L'energètic grup de mestissatge Muyayo Rif, la rumba catalana d'Antonio el Remendao i una performance del pintor Quim Moya són d'altres al·licients del concert.

Joni ens explica: “Hem sentit veus escandalitzar-se quan preguntaven per la situació econòmica de l'Ester, però han passat molts mesos i ningú no ha mogut cap fitxa. Això sí, quan l'Ester torni al Parlament, les mateixes veus tornaran a escandalitzar-se. Passaran els mesos i els que poden arreglar-ho, els qui haurien de solucionar-ho, els responsables, per activa o per passiva, del que va passar, no faran res. No calen bones paraules, amb els fets n'hi ha prou.”

Dóna la cara per l'ester
Sala Salamandra Av. Carrilet, 235 L'Hospitalet de Ll. Divendres 25 21h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.