Teatre

agenda. d'autor / j.b

Estirar el llenguatge amb música
El cicle Rapsodes al Born es tanca amb un recital que ajunta el poeta Josep Pedrals i el músic Xavi Lloses en aquesta estrena. Eufèmica au Fènix és una cerimònia en què els intèrprets estiren la música en el vers. És un recital concert on s'esprem el verb poètic com una exaltació de la sonoritat. Lloses i Pedrals es capbussen en el significant fins que el significat explota. Es tracta d'un treball sobre la imminència emotiva i la sospita transcendental. El periodista cultural Joaquim Armengol ha ideat i organitzat aquest cicle.
Eufèmica au fènix
Rapsodes al Born
Intèrprets: Josep Pedrals i Xavi Lloses
Lloc i dia: Born CC, diumenge (18h)
Els colors del tic-tac
Tot comença una tarda de dissabte, que promet ser molt divertida. Quatre personatges es troben per celebrar una festa d'aniversari. Fins aquí tot perfecte, però aviat comença una tempesta amb trons, llamps... i comencen a pensar que la tarda serà molt trista i avorrida perquè no hi haurà jocs, ni rialles, ni corredisses, però a un d'ells se li acut fer servir la imaginació. A poc a poc aprendran que poden passar la millor tarda de la seva vida amb les coses més senzilles (llanternes, daus, coixins, paraigües, cartes, pilotes...) i acaben jugant fins ben tard. i donaran noves instruccions
ELS COLORS DEL TIC-TAC
Núria Serra Danza
Direcció: Núria Serra
Lloc i dia: Sala 2 del Club Capitol, del 16 al 24 de novembre (12.30h)
La humanitat, a l'obaga
El Tantarantana mostra una peça, arrelada a la realitat del Pirineu fronterer però que, com Acorar, sap extreure aquest localisme per fer un retrat universal. La companyia Torb Teatre ha fet una adaptació d'un thriller literari de l'escriptor Albert Villaró. Amb el mínim es convida a estar disposat a escoltar un relat. On ho hi ha el paisatge, la música fa l'esclat de colors. On no hi ha el repartiment de personatges, un narrador mostra el declivi d'un pagès en crisi que tempteja el contraban.
OBAGA
Torb Teatre
Autor: Albert Villaró (dramatúrgia Aina Tur)
Direcció: Ester Nadal
Intèrprets: Joel Pla, Maria Bosom i Lluís Cartes
Lloc i dies: Teatre Tantarantana, fins al 24 de novembre
L'Univers del PUTXINEL·LI
Institut del Teatre i revista Putxinel·li
El simposi Putxinel·li, entre el mite, la tradició i la contemporaneïtat, aplegarà una vintena d'experts provinents de diferents països mediterranis i del sud d'Europa que reflexionaran sobre aspectes relacionats amb els orígens, la vigència i el futur del personatge del putxinel·li. La divulgació del teatre de titelles, un dels temes centrals.
Lloc i dia:A l'Institut del Teatre, del dijous al dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.