música
Els Pets presenten a Salt el nou disc “amb DO Girona”
Actuaran dissabte a La Mirona, dins la gira de presentació del seu treball titulat ‘L'àrea petita', que porta el segell de la gironina RGB
En el concert apadrinaran el grup revelació Raydibaum
Després de dos anys allunyats de l'escena catalana i tres anys d'espera, Els Pets han tret un altre disc, L'àrea petita, l'onzè de la seva dilatada carrera. Buscaven un canvi, quelcom que els sacsegés artísticament sense perdre l'essència d'una formació representativa del pop-rock català que ja té una carrera de vint-i-vuit anys –“només els Sírex ens superen”, riuen–, i ho han trobat gràcies a l'aportació del productor Raül Fernández, Refree. Estan encants amb el resultat i els seus fans també, tal com ho demostren les vendes –fa un mes i mig que estan entre els cinquanta més venuts a l'Estat– i, sobretot, “les sensacions” que perceben per allà on van.
Aquest dissabte actuaran a La Mirona de Salt (a les 22 h), en el primer concert a les comarques gironines dins la gira de presentació d'aquest treball discogràfic que, tal com ells diuen, té “DO Girona”.
El component gironí s'explica, d'una banda, pel segell RGB, amb qui el grup de Constantí ja havia treballat prèviament i amb el qual ara s'estrena en un disc d'estudi. Per l'altra, perquè una bona part del disc es va gravar el juliol passat als estudis Music Lan, d'Avinyonet de Puigventós.
Un disc més eclèctic
L'àrea petita suposa una voluntat clara de canvi respecte a treballs anteriors, un disc eclèctic i volgudament arriscat. “Volíem i necessitàvem renovar-nos, treure'ns de sobre vicis arrelats”, reconeixen Lluís Gavaldà i Joan Reig, que no fan més que elogiar la gran aportació de Refree a la producció del disc. “De seguida vam tenir molta complicitat i ell va entendre el que volíem. Amb el seu punt entremaliat, ens va obligar a deixar les autopistes per agafar carreteres comarcals per arribar a final de trajecte”, explica Gavaldà. La seva petja, “un treball d'alquimista”, tal com descriu Reig, ha donat de si cançons despullades, gens maquillades ni manipulades, que les fan més properes per al públic.
Els dos membres principals d'Els Pets, que reconeixen sentir-se sorpresos i tot per aquesta rebuda entusiasta del nou treball, no es cansen d'explicar el perquè d'aquest símil futbolístic al títol del disc. L'àrea petita –molt millor, com revelen, que Pena màxima amb el qual s'havia especulat– remet a aquell terreny de joc on no hi ha lloc per a l'especulació, la zona decisiva on es culmina tot el joc. També, en referència a un espai reduït, com els estudis casolans de Refree o, com li agrada remarcar a Joan Reig –que de futbol confessa no entendre-hi gens–, pot evocar “al fet que és hora de mullar-se, talment com ho està fent la societat catalana”. Si és així, cançons com ara Reprenc el vol i Me'n vaig bé poden ser metàfores de la situació política actual...
Concert doble a Salt
Al concert de dissabte, Els Pets apadrinaran Raydibaum, un dels grups revelació, dins la iniciativa Curtcircuit, que impulsen l'Associació de Sales de Concert de Catalunya i Estrella Damm. Verges, el 4 de gener, és on faran el pròxim concert programat a la demarcació.