cultura

SARDANA

La 19a Nit de la Sardana va premiar ahir a la nit el músic Roger Mas i el periodista Albert Font-Tarrés. Cada any, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida organitza la trobada, i reuneix els membres de les colles sardanistes, les entitats i les agrupacions principalment de les comarques de Ponent. L'edició d'aquest any va tenir lloc a Cervera.

El cantautor de Solsona es va endur el premi Rotllana per haver sabut combinar la música moderna, la música tradicional i els sons antics de bona part del món, juntament amb lletres que barregen el llenguatge de carrer i les expressions literàries i ancestrals. De Mas, cal remarcar-ne que, després de versionar artistes tan diferents com Paulina Rubio i Georges Moustaki, hagi trobat un espai per a la sardana, que va conèixer a través del seu avi, i ha estat treballant amb la Cobla Sant Jordi, la qual cosa li va permetre guanyar quatre premis Enderrock en la darrera edició.

Font-Tarrés va ser reconegut amb el premi Sardalleida 2013 per la seva tasca en la difusió i la normalització del fet sardanista en els mitjans de comunicació. Tot i no estar vinculat directament a la sardana, la Federació va creure convenient subratllar que Font-Tarrés aprofita els mitjans als quals té abast per tractar la sardana des d'un punt de vista professional.

REDACCIÓ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia