Cinema Estrena

estrena

Bernat Salvà

Una nova princesa Disney per al catàleg

Quan Pixar va desembarcar al món de l'animació, i ja fa 18 anys del primer llargmetratge (Toy story), va ampliar el ventall temàtic molt més enllà dels contes de fades amb què triomfava Disney a l'època. Ara que Pixar ha acabat conquerint l'estudi d'animació des de dins, almenys pel que fa al control creatiu, resulta curiós que una producció de John Lasseter (ànima de Pixar i actual responsable del departament d'animació de Disney) torni als contes d'Andersen, al musical animat, a les princeses, els encanteris, els herois i els malvats... Una reivindicació en tota regla d'una certa tradició de Disney de la qual Pixar s'havia desmarcat amb una sèrie d'èxits enlluernadors. Lasseter no se n'amaga, i defineix Frozen, que també es podrà veure doblat al català, com “un homenatge al llegat dels estudis d'animació Walt Disney per les seves arrels clàssiques”. Però també apunta que “els seus personatges, la seva meravellosa història i la seva força visual estan fets per al públic actual”.

Lliurement inspirada en La reina de les neus, d'Andersen, la pel·lícula està ambientada en el regne de Frozen, condemnat a un hivern etern per culpa d'una maledicció. L'Anna, acompanyada del Kristoff i del seu fidel ren, emprendrà un viatge èpic per posar fi al gèlid encanteri. Disney ha desplegat el millor talent de la casa per crear Frozen i el palau de gel on viu la Reina de la Neu, i ha creat una princesa al gust actual: tant li agraden els balls i els vestits com les aventures; és bella i gràcil, però també ronca i pega uns bons mastegots.

Frozen. El regne del gel
‘Frozen'
Direcció: Chris Buck i Jennifer Lee Gènere: animació (aventures) País: EUA, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Frozen. El regne del gel

«Frozen. El regne del gel»

Gènere: Animació
Direcció: Chris Buck.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a