Música

CONCERTS. AUDITORI

xavier castillón

Músics lluitadors

Kiko Veneno i The Pepper Pots visiten aquest cap de setmana l'Auditori de Girona. Els gironins hi presentaran dissabte el seu cinquè disc, ‘We must fight', i Veneno hi actuarà diumenge amb l'orquestra Cordes del Món

Què tenen en comú Kiko Veneno i The Pepper Pots? Aparentment, poca cosa. Seria agosarat afirmar que comparteixen arrels gironines, encara que Kiko Veneno va néixer a Figueres, d'una manera una mica accidental, per convertir-se després en Un catalán muy fino i un Pequeño salvaje indomable que se'n va anar al sud, a Sevilla, des d'on ha construït una de les trajectòries més apassionants i influents de la música espanyola dels segles XX i XXI: una contribució per la qual va rebre l'any passat el Premio Nacional de Músicas Actuales. I The Pepper Pots sí que són gironins i fa força menys temps que són en el negoci que Kiko, però ja comencen a tenir una obra voluminosa: en menys d'una dècada han publicat cinc discos, en els quals han evolucionat des de l'ska més ortodox fins al soul d'escola Motown, per fer un nou pas en el seu recent We must fight cap a un soul més conscienciat, combatiu i transcendent, amb una sonoritat més pròpia dels anys setanta –una època de crisi, com l'actual– que no pas dels lluminosos seixanta. Així que podríem dir que Kiko Veneno i The Pepper Pots també comparteixen el caràcter lluitador i irreductible i un respecte profund per les seves respectives tradicions –el flamenc i la cançó popular andalusa, en el cas de Kiko, el soul i el rhythm'n'blues, pel que fa als Pepper Pots–, que no els impedeix investigar i renovar els principis bàsics de les músiques que estimen.

Una altra cosa que compartiran The Pepper Pots i Kiko Veneno, només aquest cap de setmana, serà l'escenari de la sala gran, la Montsalvatge, de l'Auditori de Girona, però en dies diferents. Dissabte (21 h, 15 euros), The Pepper Pots presentarà a la seva ciutat We must fight, en la producció del qual ha tornat a participar Binky Griptite, músic fonamental en la revitalització del soul com una música viva que no viu només de les glòries passades. El canvi més visible en la formació gironina és el pas de tres a dues veus femenines, les d'Adriana Prunell i Aya Sima, amb un concepte vocal que s'adapta perfectament a la nova orientació musical de The Pepper Pots: un grup al qual haurien d'estar molt agraïts tots els seguidors de la millor música negra, per mantenir viva la flama.

Diumenge (19 h, 20 i 16 euros), Kiko Veneno presentarà a Girona el seu projecte compartit amb Cordes del Món, la singular orquestra dirigida pel veneçolà Ernesto Briceño, que es va estrenar al novembre dins del cicle Connexions de Barcelona. Amb aquesta bona i insòlita companyia i els arranjaments i la direcció musical de Raül Fernández Refree, Veneno presentarà el seu últim disc, Sensación térmica, i repassarà els seus clàssics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Danseu converteix un paller de les Piles en un teatre

BARCELONA
Andreu Martín
Novel·lista i guionista de còmics

“Vaig aprendre a llegir amb la col·lecció ‘La Cua de Palla’”

Barcelona
Luz Casal
Cantant

“El més important per a un artista és la sensació de llibertat”

Barcelona
ARTS EN VIU

Caixafòrum programa una vetllada de circ a Casaramona

BARCELONA
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès
Cinema

El cinema Truffaut renova la seva identitat visual corporativa

Girona
Música

Julieta i Mushkaa col·laboraran juntes en un nou tema

barcelona