Teatre

agenda. d'autor / j.b

Novament, Barceló, el ‘dolent'
Manuel Barceló s'ha fet un nom durant dècades defensant La tigressa i altres contes de Franca Rame i Dario Fo. Des de l'any passat, es va aventurar amb un altre treball de risc: Substituir Steven Berkoff en la versió catalana de Shakespeare's villains. En aquesta costura teatral, apareixen prou caricaturitzats els personatges malèfics escrits per Shakespeare. Un treball de subtilitat que permet el joc més sorneguer alhora que poder extreure els instants més estel·lars del vers del dramaturg. L'any passat, ja va fer aventura a la Sala Muntaner. Ara, vista la bona resposta, hi torna.
ELS DOLENTS (SHAKESPEARE'S VILLAINS)
Steven Berkoff
Direcció: Ramon Simó
Intèrprets: Manuel Barceló
Lloc i dia: Sala Muntaner, fins al 19 de gener.
Un nou Mouawad, a La Seca
De Wadji Mouawad se li ha celebrat molt Incendis i, no tant, Litoral. Si la versió d'Oriol Broggi ja prepara la tercera estada al Teatre Romea, va patir més el text que arrencava la trilogia de la identitat, amb una posada en escena valenta i prou ben encertada d'espais i ambients de Raimon Molins. Ara arriba, de la mà de Còrcia Teatre, un altre conte per a adults que signa un poeta a escena i alhora, un apassionat de les escenes violentes, cruentes, que tant bon suc treu un primer pla al cinema.
PACAMAMBO
Wadji Mouawad
Direcció: Montse Albàs
Intèrprets: Marta Parramon Girvent, Josan Roura, Montserrat Grau, Jordi Arquès i Montse Alcoverro
Lloc i dies: Sala Leopoldo Frégoli de La Seca, fins al 4 de gener.
Els Comediants, ara en disc
Explica Joan Font que, des del 1972, que van debutar amb el Non plus plis, el grup dels Comediants va decidir anar de bracet amb la música, un referent que ja associa a la seva infància i adolescència: “A casa meva, sempre hi havia música.” Dilluns vinent, el grup, que està en plena celebració de les quatre dècades, presenta el seu CD Comediants 40 anys sonant. El disc recull una bona selecció de les partitures que han servit per il·lustrar el món fantasiós, trapella, lúcid, coratjós, d'un dels grups que més història porten sobre les espatlles.
Comediants, 40 anys sonant
Comediants
Lloc i dia: A la seu de la SGAE (Pg. Colom, 6, de Barcelona) dilluns vinent a les 19 hores.
Presentació de ‘152 vols de pista'
Jordi Jané
Dos volums que agrupen temàticament els 152 articles d'anàlisi publicats per Jordi Jané al quadern de circ Volt de pista d'aquest diari entre 1999 i 2012. Arola Editors inicia així la col·lecció Eines de Circ, que publicarà textos d'experts internacionals.
Lloc i dia: Avui mateix a partir de les 18.30 de la tarda a la pista del circ Raluy.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia