cultura

cinema / música

Les estrenes gironines dels documentals de Paul Fuster i Muguruza, a Porqueres

El cicle de documentals musicals Dolby Surround tindrà lloc els dies 11 i 12 de gener al centre cívic

També s'hi podrà veure un documental sobre Wilco

El segon cicle de documentals musicals Dolby Surround, que tindrà lloc el cap de setmana vinent al centre cívic de Porqueres, inclourà l'estrena a les comarques gironines dels documentals de la gira en bicicleta de Paul Fuster (Pauls Planet) i de l'última gira internacional del músic basc Fermin Muguruza (No more tour). El cicle, organitzat pel Projecte Sonora amb la col·laboració de l'Ajuntament de Porqueres, es completarà amb I amb trying to break your heart: a film about Wilco, una pel·lícula en blanc i negre rodada el 2002 per Sam Jones que mostra el procés creatiu del quart disc de la banda nord-americana Wilco, Yankee Hotel Foxtrot, així com els problemes que a poc a poc sorgeixen entre els dos pesos pesants del grup en aquell moment, Jeff Tweedy i Jay Bennett. De fet, aquest va ser l'últim disc de Wilco amb la participació de Bennett, que posteriorment va gravar cinc discos en solitari abans de morir, el 2009. La pel·lícula sobre Wilco tancarà el cicle Dolby Surround diumenge vinent, a les cinc de la tarda. Les entrades de totes les sessions del cicle costen sempre el mateix: 3 euros.

Dolby Surround s'obrirà dissabte vinent amb Pauls Planet (17 h), el documental dirigit per Aleix Barba i Marc Sirisi sobre la gira que Paul Fuster va fer durant la primavera del 2013 per tot Catalunya, amb una bicicleta construïda per ell mateix. En total, va fer 2.080 quilòmetres i 55 concerts en 60 dies, un d'aquests a l'Auditori de Banyoles. Durant la gira, Fuster va crear lligams molt estrets amb el públic.

Dissabte a la nit s'hi projectarà No more tour (23 h), un documental dirigit per Daniel Gómez i Fermin Muguruza sobre la gira que el músic basc va realitzar el 2013 per ciutats de tot el planeta, amb tota la intensitat de la seva música i del seu ideari.

LA DATA

11.01.14
Dissabte vinent tindrà lloc la primera jornada del cicle, amb els documentals sobre Paul Fuster i Muguruza.

LA XIFRA

55
concerts en 60 dies són els que va oferir Paul Fuster viatjant per tot Catalunya amb la seva bicicleta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia