Cinema Actualitat

El TNC dempeus amb Anna Lizaran

Estrenada a l'Steppenwolf Theatre de Chicago l'any 2007, Agost, escrita per Tracy Letts, va triomfar a Broadway i es va estrenar a grans teatres dels cinc continents amb un èxit esclatant. L'any 2008 va guanyar els premis Pulitzer i Tony. Dos anys després arribava al Teatre Nacional de Catalunya en un muntatge dirigit per Sergi Belbel i protagonitzat per Anna Lizaran –en el mateix paper que fa Meryl Streep al cinema–, Emma Vilarasau, Rosa Renom i Montse German. Agost ofereix “una radiografia lúcida, divertidíssima i cruel alhora, de la família, dels Estats Units, del món occidental, de la nostra societat contemporània”, escrivia llavors Sergi Belbel, director també del TNC, del qual va batre el rècord d'espectadors amb aquest muntatge: es va representar en dues temporades, 2010/2011 i 2011/2012, en un total de 105 funcions que van sumar 86.426 espectadors.

Ningú ho sabia aleshores, però Agost també passaria a la història pel fet de ser la darrera obra de teatre que va interpretar Anna Lizaran. Violet Weston, la matriarca de la família, és un personatge inoblidable i delirant que ha estat encarnat per grans dames del teatre mundial. Lizaran no va estalviar energia
ni recursos interpretatius per donar-li vida al gran escenari del TNC, fent vibrar els espectadors que omplien el teatre nit rere nit. Indefectiblement, nit rere nit, l'espectacle s'acabava amb el públic dempeus aplaudint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia