Música

còmic

xavier roca

Moda i ‘glam'

El 1985, el mànager dels Sex Pistols, Malcolm McLaren, va encarregar al guionista Alan Moore –que ja estava consolidant un sòlid prestigi en el món del còmic però que encara no havia començat a publicar la monumental Watchmen– un guió per a una pel·lícula que volia produir. D'entre els projectes que McLaren li va proposar –un d'aquests sobre surfistes nazis, un altre sobre la gira d'Oscar Wilde pel Far West–, el que més va interessar a Moore va ser un que combinava la biografia del dissenyador de moda Christian Dior amb la faula de La Bella i la Bèstia i l'adaptació cinematogràfica que en va fer Jean Cocteau. Alan Moore va escriure el guió, va cobrar per l'encàrrec, però diversos entrebancs van fer que la pel·lícula no acabés fent-se. Però l'any passat, aquella història va reaparèixer en forma de sèrie de còmic, que ara es publica en un sol volum.

Antony Johnston, amb el vistiplau de Moore, ha estat l'encarregat d'adaptar la història, en què aplica una sèrie de solucions narratives i seqüencials molt pròpies de l'autor de V de Vendetta i From Hell. Un androgin i ambigu encarregat d'un guarda-roba i un enigmàtic dissenyador de moda són els protagonistes d'una història ambientada en un futur distòpic i decadent; una crítica a l'obsessió per la imatge amb un notable toc glam; sovint, un servidor va pensar en El fantasma del paraíso, de Brian de Palma.

fashion beast
Guió: Antony Johnston Dibuixos: Facundo Percio Traducció: Santiago García Editorial: Panini Pàgines:280 Preu: 30 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia