Cinema Estrena

estrena

Bernat Salvà

Un diari visual fet amb tota llibertat

L'important és intentar trobar noves vies per explicar històries, per aproximar-se a la realitat; sona grandiloqüent, però ho dic amb humilitat.” Ho afirma el realitzador d'anuncis, videoclips i documentals David Gutiérrez Camps (Vidreres, 1982), que ara debuta al cinema amb The Juan Bushwick diaries. Després de passar per diversos festivals, la pel·lícula es pot veure els dos propers dijous als Cinemes Girona de Barcelona.

El protagonista que li dóna títol és un jove novaiorquès que s'avorreix a Barcelona i decideix fer un dietari filmat de la seva vida quotidiana. És un personatge de ficció, en part autobiogràfic: “Juan Bushwick és un 25% jo, un 25 o un 50% l'actor... Agafo trossos de la meva vida i de la vida de Barry Paulson [l'intèrpret] i els manipulo per encaixar-los en la pel·lícula... A part del que rodàvem, es filmava a si mateix amb el telèfon i m'anava passant material, una part del qual és al muntatge. Quasi et diria que és més ell que jo.” Escenes preparades i altres d'improvisades es barregen en una història que va anar variant cada setmana, segons el que ja havien rodat. La presència de la càmera té els seus efectes: “El personatge creu que si filma la seva vida pot trobar una mena de catarsi, però això cada cop és menys veritat. La càmera esdevé un obstacle, afecta la seva relació amb la realitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia