Territori

exposicions

c.f

L'Espluga de Joan Triadú

L'escriptor i pedagog Joan Triadú (Ribes de Freser, 1921 - Barcelona, 2010) va mantenir una relació molt estreta amb l'Espluga de Francolí, ja que durant 25 anys va ser el president dels premis Baldiri Reixac, convocats per la Fundació Lluís Carulla i que s'entreguen en aquest municipi de la Conca de Barberà. Triadú va visitar diverses vegades aquesta població, on va assistir a jornades dedicades als alumnes, amb jocs i festes populars. Per això, l'exposició itinerant Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú (1921-2010), organitzada per la Generalitat i la Fundació Flos i Calcat en homenatge a aquest activista cultural català, es podrà veure a partir d'avui i fins al dia 1 de juny al Museu de la Vida Rural de l'Espluga.

El muntatge presenta fragments de les seves obres, objectes personals, una selecció de cartes d'intel·lectuals com ara Carles Riba, Mercè Rodoreda i Baltasar Porcel, i textos seus “que posen de manifest la importància que donava a l'educació com a mitjà per canviar i millorar les persones”, segons els organitzadors. També s'hi projecta un audiovisual en què ell mateix explica la seva trajectòria vital i professional. La mostra “vol ser un reconeixement a una trajectòria marcada per la seva lluita perseverant en defensa de la identitat catalana en un context polític i social difícil”, hi afegeixen.

La inauguració d'aquest vespre serà a càrrec de la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla; el director de la fundació, Carles Duarte, i l'escriptor Josep Vallverdú, que explicarà la seva relació amb Triadú i amb el poble de l'Espluga de Francolí. També hi assistiran els fills i altres familiars de l'homenatjat.

L'exposició es va inaugurar per primer cop al Palau Robert de Barcelona el gener del 2013 i s'ha pogut visitar també a Vic, Sant Cugat del Vallès i Granollers. Després de passar per l'Espluga de Francolí finalitzarà el seu recorregut a la Biblioteca Terra Baixa (Edifici de l'Energia) de Ribes de Freser, on quedarà instal·lada de manera permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia