La Schubertíada estrena orquestra i combina un programa exigent amb l'aposta per nous valors
La dissetena edició del festival comença avui a Vilabertran
La Schubertíada de Vilabertran comença quan la resta de festivals d'estiu de la Costa Brava ja són història o estan a punt de passar-hi. És dels últims però, juntament amb el Festival de Torroella, el més esperat de tot l'estiu pels amants de la música clàssica de qualitat. Aquest any, el programa de Vilabertran és de continuïtat, una circumstància que podria ser un demèrit en altres ofertes però que en aquest cas significa que continua mantenint l'altíssim nivell d'edicions anteriors. I el manté, en alguns casos, d'una manera literal. «Volem seguir la línia de presentar artistes fidelitzats, com és el cas de Matthias Goerne o el Quartet Casals, que ja són habituals del festival», explica Miquel Cuenca, secretari executiu de les Joventuts Musicals d'Espanya, una de les entitats integrades en el comitè organitzador del festival.
Concerts de debut
Una de les novetats principals d'aquest any és la inclusió d'un minicicle anomenat Concerts Debut, que es farà durant els tres dissabtes del festival i en el qual es presentaran joves promeses abans del plat fort de la jornada. «És una aposta per artistes catalans que tenen molt futur i que sovint no tenen gaires oportunitats de donar-se a conèixer», argumenta el mateix Cuenca.
A banda d'aquesta novetat, la gran fita d'aquesta edició de la Schubertíada és el concert de tancament del festival, que servirà com a presentació de l'Orquestra de Cambra de la Schubertíada, una formació que es pretén que tingui vida més enllà del festival.
El festival comença avui, a l'escenari habitual de Santa Maria de Vilabertran, amb l'actuació de la pianista georgiana Elisabeth Leonskaja (21.00 h), que està previst que interpreti composicions de Schubert, Chopin i Mompou.
El programa de concerts es completa amb la proposta gastronòmica Tastets de l'Empordà, que s'oferirà als assistents, abans i després dels concerts, preparada per l'Aula de Cuina de l'Alt Empordà.