cultura

La Lírica de Silla prepara concerts i consolida l'escoleta

Mentre això passa, la LOMQE ataca la música segons totes les previsions

Des del passat mes de gener, tant la Banda Simfònica, com l'Orquestra Simfònica i la Coral Polifònica estan treballant els seus pròxims concerts. El dia 5 d'abril, la Banda i la Coral, dirigides per Andrés Valero-Castells, oferiran un concert el programa del qual inclourà “Tribut a Raimon”, del compositor Salvador Brotons, amb instrumentació per a banda simfònica i cor mixt. Interpretaran Al vent; D'un temps, d'un País; Veles e Vents i Jo vinc d'un silenci. Serà la primera vegada que Banda i Coral faran una col·laboració conjunta.

D'una altra banda, l'Orquestra Simfònica, dirigida per Francisco Valero-Terribas també prepara el seu concert per al 16 d'abril, que se celebrarà al Teatre de la Plaça, amb un programa molt atractiu: Stabat mater, de G.B. Pergolesi, amb les veus solistes de les sopranos Tanya Duran i Myriam Arnouk, i el Doble concert per a oboè i violí, de J.S. Bach, tot i actuant com a solistes Lourdes Chulià i Isabel Alberola. Aquest darrer concert serà benèfic, a favor de la tasca que realitza Càritas.

Mentrestant, l'activitat de les altres seccions musicals continua amb la seua dinàmica i dedicació didàctica. Per una banda, l'Escoleta d'Educands, que és el futur de La Lírica, continua la seua divertida i musical activitat. Per altra part, la Coral Jove, que és un altre viver en aquest cas de veus blanques, no deixen de sorprendre en cadascuna de les seues actuacions pel seu nivell d'interpretació, fruit del treball i la constància. A més hi ha l'al·licient que els pròxims anys l'angelet de La Carxofa eixirà d'aquesta coral. I sobre tot que totes aquestes veus tindran la possibilitat de la seua incorporació a la Coral gran.

Per la seua part, els músics i cantants sorgits del si de La Lírica continuen els seus èxits per tot arreu. Vull destacar Maite Alberola, que recentment ha debutat com Micaela en l'òpera Carmen de Bizet, de Calixto Boeito, al Palau Euskalduna de Bilbao. En abril actuarà en la Boheme, a Gènova i a Sabadell, i el proper any en Così fan tutte, al Liceu de Barcelona.

Carmen Romeu té unes actuacions increïbles en Otello de Rossini, en el paper de Desdémona, a la Vlaamse Opera de Gante. I, després del seu èxit en la sarsuela La del manojo de rosas, al Teatre de la Zarzuela, repetirà a Sevilla i en maig novament a Madrid.

Tanya Durán, que acaba de fer La corte de Faraón al Teatre Principal de València, ara està immersa en una experiència docent de tècnica vocal al Palau de les Arts Reina Sofia. En abril, al Teatre Principal de Castelló, comença els assajos de l'opera infantil Els tres porquets, que ja ha tingut un gran èxit a l'Espai Rambleta de València, el passat febrer.

Luis González ha actuat en la primera edició de Tubala Brass Week, a Tafalla, i ara se'n va a Alemanya, a treballar amb la Mahler Chamber Orchestre.

LOMQE antimusical

Jesús Escorihuela

Tot el treball que fa la nostra societat musical, com el que fan totes les altres, per a mantenir la dedicació musical i formar els joves educands, contrasta amb les mesures de la nova llei d'educació (LOMQE), que preveu que l'educació artística en Primària (música i plàstica), deixen de ser obligatòries. De fet, el govern de la Comunidad de Madrid ja s'ha avançat i la música ha quedat relegada al tracte d'assignatura optativa, en un evident i vergonyós endarreriment educatiu.

Malgrat l'agressió ministerial, i tots els entrebancs que han de sortejar, les societats musicals continuarem treballant, perquè la música és una eina fonamental per a la formació integral de la persona i de la societat, perquè desenvolupa la intel·ligència, la creativitat, la sociabilitat i l'empatia. Lamentablement, el ministre Wert no pensa el mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.