cultura

música

Els Pets adapten el seu repertori al so orquestral

Ho faran per a un concert especial programat en el marc del Festival Strenes i en el qual actuaran amb la Jove Orquestra Auditori de Girona

Tindrà lloc el 29 de març al Teatre Municipal (a les 21 h)

Dijous passat a la nit Els Pets van ser uns dels destacats protagonistes de la gala dels premis Enderrock celebrada a Girona. El seu líder, Lluís Gavaldà, a l'hora de recollir el guardó que els acreditava com a mereixedors del millor disc pop de l'any –Àrea petita–, va dir mig de broma que el públic s'amagués “a sota les cadires” del mateix Teatre Municipal on se celebrava l'acte si volia gaudir d'un concert únic i irrepetible. A la seva manera va voler avançar l'espectacle musical que tindrà lloc el 29 de març al mateix recinte i dins el marc del Festival Strenes, en què tindran la col·laboració de la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona (Joag).

Per segon any consecutiu, el Festival Strenes inclou en la seva programació una col·laboració especial entre una formació musical gironina i un grup o artista de renom del panorama musical català. Si l'any passat va ser Maria del Mar Bonet, enguany aquesta experiència artística de fusió l'oferiran Els Pets, que no s'estan de reconèixer que és “tot un luxe”, així com un repte. Bé, més aviat un “doble repte” –si fem cas de les paraules que Gavaldà va dir durant la presentació oficial del concert efectuada ahir–, perquè es tracta d'un disc “diferent i trencador” i pel fet d'actuar acompanyats per una orquestra de música clàssica. I és que durant els25 anys de carrera “n'hem vist de tots colors, però no havíem actuat mai amb una orquestra”, va dir Gavaldà.

Per a l'ocasió, i així ho va voler destacar el cantant de Constantí, han disposat de l'ajuda del teclista d'Els Pets, pianista, compositor i director musical del programa de TV3 Oh happy day!, Joan Pau Chaves, que ha fet els arranjaments de la mitja dotzena de cançons que s'interpretaran orquestralment.

Per la seva banda, la Joag actuarà sota la direcció de Jordi Picorelli, que té una àmplia trajectòria dirigint orquestres, cobles i cors. Ahir mateix, després de la presentació, ambdues formacions van començar a assajar per confirmar el que s'anuncia: que serà un concert únic i irrepetible.

Impulsant cultura i país

El concert és possible un any més gràcies al conveni de col·laboració signat pel Festival Strenes i la Fundació Valvi, que patrocina aquesta actuació que permet a joves intèrprets gironins de fins a 25 anys compartir escenari amb grans noms de l'escena musical del país.

Joaquim Vidal, president de la Fundació Valvi –acompanyat pel director del festival, Xavier Pascual, i la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament, Marta Madrenas–, va remarcar, més enllà de les fites artístiques, precisament aquesta faceta de país que ha exercit el grup al llarg dels anys. Sobretot pel que “ha fet per la llengua i la cultura”. I ho va dir en condició d'entès en la matèria, com bé va declarar en to afable, sobretot per haver-los “patit i disfrutat” tants anys acompanyant els seus fills als concerts.

LA XIFRA

20
per cent de les entrades estan disponibles després d'un gran ritme de venda (www.festivalstrenes.cat)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia