cultura

El Dia Mundial de la Poesia al Casal Jaume Ier, divendres

L'acte consistirà en un espectacle-homenatge especial en memòria d'Anna Dodas, una jove poetessa assassinada a prop de Montpeller l'any 1986

Aquest any, segons comunica la Casa de la Generalitat i l'Institut Franco-català Transfronterer, la celebració a Perpinyà del Dia Mundial de la Poesia tindrà un caire particular ja que homenatjarà una poeta jove, Anna Dodas, que semblava tenir-ho tot per esdevenir un dels noms importants de la literatura catalana però que va morir assassinada, a 23 anys.

La seva mort brutal, el 1986, pels pendents de les Cevenes, mentre efectuava un viatge en autostop amb una amiga seva també assassinada, va commoure Catalunya i en particular el món de les lletres. Nadiua de Folgueroles, prop de Vic, havia guanyat un premi de poesia important i els seus versos havia atret l'atenció d'escriptors notables. Per això, avui, quasi trenta anys més tard, sembla necessari recordar-la i reivindicar la seva obra, necessàriament breu però densa i brillant.

La Casa de la Generalitat i l'Institut Franco-Català Transfronterer han portat una atenció particular a l'edició 2014 del Dia Mundial de la Poesia de la UNESCO, amb la presentació d'un petit espectacle de lectura de poemes d'Anna Dodas, al qual un grup d'estudiants de català de la Universitat de Perpinyà ha treballat durant els darrers mesos. Un espectacle sobri i breu destinat a fer conèixer aquesta escriptora i els seus versos al públic de la Catalunya Nord.

Divendres 21 de març a 18h30

Casal Jaume Ier de Perpinyà, 23 avinguda del Liceu.

Informacions: 04 68 35 17 14

[email protected]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia