cultura

Una Schubertíada més pedagògica

La Schubertíada de Vilabertran presenta dotze concerts del 16 d'agost al 6 de setembre en un programa de primera línia que inclou els tres cicles de Schubert (La bella molinera, Viatge d'hivern i Cant del cigne), que seran interpretats pel baríton Matthias Goerne, un convidat habitual de Vilabertran. Tanmateix, el doctor Jordi Roch, president de l'Associació Franz Schubert i de Joventuts Musicals, assenyala el tenor Maximilian Schmitt com una de les grans apostes del cartell. Schmitt vindrà el 5 de setembre per cantar lieder de Schumann, Beethoven i Strauss.

Obrirà el festival la soprano Ofèlia Sala, que cantarà uns lieder de Clara Schumann, Robert Schuman i Brahms, acompanyada per Helmut Deutsch al piano. Altres veus de renom que visitaran Vilabertran són la soprano Núria Rial (31 d'agost) i la mezzosoprano Isabelle Druet (28 d'agost), que interpretarà, entre d'altres, temes de G. Crumb. “Són les Tres cançons de joventut i, coneixent que aquest compositor contemporani obliga a fer piruetes a les cantants, segur que tindrem alguna sorpresa agradable”, comentava Roch. De la seva banda, la pianista Katia Michel encararà d'una tacada les tres sonates de Schubert (29 d'agost), “tot un repte”, va dir ahir en la presentació del cartell. Tampoc faltarà el Quartet Casals, que vindrà amb la clarinetista Ona Cardona (30 d'agost).

Amb un pressupost de 150.000 euros i la consciència d'adreçar-se a un public “minoritari i selecte”, la catorzena edició de la Schubertíada de Vilabertran posa l'accent en la labor pedagògica, i programa per primer cop un concert familiar. Vols cuinar ‘La truita'? és una adaptació del quintet de Schubert, La truita, i serà interpretat pels solistes de la Camerata 432, l'orquestra resident del festival (29 d'agost). A més, també s'oferiran una sèrie de quatre conferències al voltant del lied. “És molt important comprendre el text d'aquestes cançons, la intenció del poeta i del compositor”, puntualitzava ahir Roch. Amb 15 cicles complets i tres fragments, l'edició d'enguany suposa –en paraules del director– “tot un màster dels cicles de lied”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia