cultura

PATRIMONI

El pla per acostar a la Pera el turisme dalinià, en marxa

El programa dinamitzador disposa de finançament europeu i ja només està pendent del projecte executiu

L'alcalde calcula que les obres podrien començar l'últim trimestre d'aquest any

El projecte Gaudir la Pera: un passeig turístic pels racons històrics i culturals del municipi per impulsar el turisme dalinià a la Pera continua fent el seu camí un any després d'haver rebut la concessió del finançament del programa Viure al poble més.

En les pròximes setmanes, el projecte executiu estarà damunt la taula de l'alcalde de la Pera, Josep Pi, que calcula tenir les obres en marxa a finals d'aquest any. El projecte constructiu s'ha de posar en marxa en els pròxims mesos. “El posarem a licitació un cop el tinguem; només és qüestió de setmanes”, manifestava Pi.

Les obres de reforma de l'entorn del Museu Gala Dalí i totes les accions destinades a la difusió dels valors històrics i culturals del municipi tenen un cost previst de 846.912 euros, i l'alcalde Pi assegura que s'executaran en una sola fase. “Això ja és segur, perquè s'ha d'entregar tot el projecte tancat a finals del 2015. No podem badar”, va afirmar.

L'Ajuntament de la Pera va obtenir el febrer del 2013 la concessió del programa Viure al poble més amb el projecte Gaudir la Pera: un passeig turístic pels racons històrics i culturals del municipi, una idea que ja s'havia plantejat anteriorment amb unes ambicions aglutinadores més àmplies.

La finalitat del pla és oferir serveis i complementar la visita al castell Gala Dalí amb rutes i propostes diferents. Els nuclis de la Pera, Pedrinyà i Riuràs tenen un atractiu patrimonial que volen ensenyar al món.

Més de 125.000 visitants

Més de 125.000 turistes visiten el castell Gala Dalí de Púbol cada any. La majoria d'aquests visitants dediquen una hora de mitjana al castell i gens de temps al municipi, on la despesa que fan també és nul·la. El projecte està pensat perquè l'oportunitat que presenten aquests milers de visitants anuals reverteixi en la Pera i permeti diversificar un teixit econòmic ara molt centrat en el sector industrial i en els petits autònoms de l'agricultura.

Entre altres accions, es preveu identificar racons interessants mitjançant suports clàssics (com ara la senyalització vertical) i també d'altres de més actuals (com ara aplicacions interactives per a suports Iphone i Android), amb continguts explicatius, tant a través de textos com d'imatges i àudios. Consideren fonamental crear un passeig turístic que ajudi a descobrir uns punts d'interès distribuïts en els altres nuclis del municipi.

LA XIFRA

846.912
euros
costa el projecte, dels quals 573.780 corresponen al programa ‘Viure al poble més'.

Adequar la finca de 8.000 m²

El cost de tot el projecte és de 846.912 euros, dels quals 573.780 arribaran a través del pla europeu Viure al poble més i els 273.000 restants procediran del pla únic d'obres i serveis (Puosc). Gaudir la Pera... es desplega en tres fronts. El primer és l'adequació de la finca de 8.000 metres quadrats propietat de l'Ajuntament per reordenar els centenars de vehicles que arriben a la zona, instal·lar-hi lavabos públics, una oficina permanent d'informació turística i una zona de descans. El projecte també vol despertar l'interès del turista dalinià pel patrimoni local (històric, cultural i natural) a partir de la senyalització. El tercer element que es vol reivindicar en tot l'entorn del castell és el programa de dinamització turística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.